Itt a bizonyíték: Czeglédy Csaba lerántotta a leplet a Fidesz-propaganda hazugságairól

Kiszivárgott egy hangfelvétel.

Czeglédy Csaba arról írt Facebook-oldalán, hogy a Fidesz-propaganda 2019-ben aljas rágalmakkal támadta László Imrét, az ellenzék közös újbudai polgármester-jelöltjét. Az ügyvéd jelezte, a TV2 nemcsak hazudik, hanem gyáva is, mert azon kívül, hogy hazudtak László Imréről – aki az összes sajtópert megnyerte az ügyben –, egy teljesen életszerűtlen és pofátlan választ adtak.

Czeglédy egy hangfelvételt is mellékelt posztjában, amelyhez csatolta a TV2 nyilatkozatát is.

Bejegyzését alább közöljük:

„A TV2 nem csak hazudik, gyáva is

A kormányzati propaganda 2019 őszén, az önkormányzati választás utolsó hetében, a Fidesz érdekében egy aljas rágalommal támadta meg a közös ellenzéki újbudai polgármester-jelöltet, a köztiszteletben álló dr. László Imrét.

Tudta a Fidesz, hogy László Imre az esélyesebb a nyerésre, ezért végső kétségbeesésükben egy mocskos negatív kampányt indítottak ellene.

László Imre aztán nemcsak választást, hanem az összes sajtópert is megnyerte.

Bebizonyosodott, hogy hazudtak róla.

A rágalmak miatt büntetőeljárást is indított annak érdekében, hogy a TV2 és az Origo vezetői, munkatársai felelősségre legyenek vonva, ugyanis az ő aktív közreműködésük is kellett ahhoz, hogy a hamis vádak a nyilvánosságban megjelenjenek. (Meggyőződésem, hogy ez az eljárás az egyik oka, hogy a Fidesz módosította a Btk.-t a propagandistái érdekében.)

Mivel például Marsi Anikó a TV2 Tények adásában az arcát adta a rágalmakhoz, nem tudta letagadni, hogy részt vett – a vád szerinti – bűncselekmény elkövetésében.

Azonban nem egyértelmű, ki volt az adás narrátora, ugyanis csak a hangja hallható.

Indítványunkra – a mi ügyvédi irodánk látja el László Imre képviseletét – a bíróság megkereste a TV2 Média Csoport Zrt.-t, ki volt a sérelmezett adás narrátora.

A TV2 a következő pofátlan és teljesen életszerűtlen választ adta (kommentbe beteszem róla a képet):

»Az, hogy a konkrét esetben ki volt az a személy, aki a riporternek idézett mondatokat felmondta,

a rendelkezésre álló adataink alapján már nem állapítható meg.

A Tényeken belüli egyes hírblokkok esetében akár ad hoc jelleggel is kijelölésre kerülhet olyan személy, aki beolvassa a szöveget, de az nem az egész Tények műsor narrátora, és nem is feltétlenül minden hírblokk esetében ugyanaz.«

Ahhoz persze van bátorságuk, hogy rágalmakkal kürtöljék tele a világot, de amikor vállalniuk kellene a felelősséget, gyáva módon hazudoznak.

Kommentbe beteszem a narrátor hangját, hátha valamelyikőtök egyértelműen felismeri”

– írta Facebook-oldalán Czeglédy Csaba, aki a bejegyzésében megosztotta a hangfelvételt, valamint a csatorna nyilatkozatát is.

(Czeglédy Csaba/Facebook)

Valódi Hírek