Elképesztő rongyrázás: Egy vagyonba került Orbánék brüsszeli luxusingatlanja

Vajon ki újítja éppen az épületet?

A kormány 2021-ben egy 2300 négyzetméteres ingatlant vett Brüsszelben: a XVIII. századi épület a város egyik legelegánsabb szegletében található. Bár az áráról nincs pontos információ, egy szakértő szerint

1,8 milliárd forintra rúghat a vételára

a jelenlegi árfolyamon, sőt van, aki 2,2-2,6 milliárd közé tenné az összeget – írta nepszava.hu a De Tijd című üzleti lappal együttműködésben készült szerdai cikkében.

A hírportál érdeklődött a Külgazdasági és Külügyminisztériumnál az épületről, de választ még nem kaptak. Emellett az adásvételt rögzítő belgiumi nyilvántartásba sem lehet belenézni.

Az ingatlan mellesleg felújítás alatt áll:

a végösszeg 2,1 milliárd forint lesz

a parlament honlapján fellelhető összefoglaló szerint. A dokumentum kétezres sorszámú: azaz „nem titkos, de nem nyilvános”. A nyilvánosan elérhető belga építési engedély szerint részlegesen átalakítják az épületet: új udvar, és két új bejárati ajtó készül, valamint a tetőt is újjáépítik.

Az épületnél álló információs tábla szerint a Laterex végzi a munkálatokat: a cég

a kormányzati építési közbeszerzések egyik gyakori nyertese.

Egy helyi informátor szerint az ingatlant egy francia milliárdos birtokolta: ő akkor költözött Brüsszelbe, amikor a párizsi kormány óriási jövedelemadóval sújtotta a gazdagokat Franciaországban. Valamint az épület története szerint korábban a Windischgrätz grófi család egyik sarja is lakott az épületben.

Valódi Hírek