Gyurcsány Ferenc szerint mást és másképp kell csinálni: „Fizessenek a milliárdosok”

A DK szerint vissza kell adni az embereknek a jobb élet reményét.

„Orbán Viktor radikális, szélsőjobboldali kormány eljátszotta az ország becsületét, felélte az ország tartalékait” – fogalmazott Gyurcsány Ferenc hétfőn a Parlamentben. Mint mondta, a magány, a sodródás, és a pangás maradt hátra.

A Demokratikus Koalíció elnöke beszédében a hétköznapok problémáit emelte ki. Hangsúlyozta, a nemzet vagyonának 1/3-át a lakosság leggazdagabb egy százaléka tartja kézben. Eközben a közterhek nagyobb részét a megélhetéssel és gondokkal küzdők állják – mondta a politikus.

Az emberek egy egész havi jövedelmüket veszítették el az infláció miatt, lényegesen kevesebbet tudnak vásárolni 2022-höz képest. Ezt az inflációt nem az Orbán-kormány által rendre megszavazott szankciók és nem a háború okozták.

Az Európa-rekorder infláció az kormány tehetségtelenségének és alkalmatlanságának a jele

– hangsúlyozta Gyurcsány Ferenc.

Óriási a szakemberhiány az egészségügyben és az oktatásban, utóbbinál a státusztörvény miatt pedagógusok ezrei jelezték felmondási szándékukat. Emellett az európai adófizetők nem akarják Magyarország fejlesztésére fordítani saját pénzüket az Orbán-kormány korrupt rendszere miatt. Továbbá megszűntették a rezsicsökkentést, a katát, sőt, megvonják a babaváró hitelt a 30 évnél idősebb pároktól, a városokban pedig megszűnik a CSOK – sorolta a DK elnöke, hozzátéve, hogy

ezekről egy szót sem ejtettek Orbánék a választások előtt.

„Emberek millióinak kell visszaadni a jobb élet reményét, a munka megbecsülését, az elismerést”

– emelte ki a politikus.

Hozzáfűzte, hogy a „zagyva háborúskodás” helyett ideje az élettel és az emberekkel foglalkozni.

Tisztességes bérek és nyugdíjak, megfizethető árak, okos és nyitott iskolák, egészséges egészségügy, tisztességes közteherviselés – ezekre van szükség Gyurcsány Ferenc szerint.

Ezért pedig fizessenek a milliárdosok, ezt ajánlja a Demokratikus Koalíció Magyarországnak

– zárta a párt elnöke.


(Demokratikus Koalíció/Facebook)

Valódi Hírek