Gréczy Zsolt: Orbán teljesíti be Trianon végzetét, elszegényedik és kiürül Magyarország

Vélemény.

Ma attól harsog a Fidesz, hogy akik nem úgy jajgatnak Trianon miatt, mint ők, azok nem is magyarok, sőt, hazaárulók. Pedig nem a többi párt, hanem a Fidesz vonult ki a Trianon-szó hallatán az országgyűlésből – Orbánnal az élen.

E poszt mégis arról szól, hogy ha Trianon a magyarság szétszakításának szimbóluma, akkor e szétszakítottságot, és ezáltal a magyar nemzet végzetét épp a Fidesz, és az Orbán-kormány teljesíti be.

Amióta Orbán kormányoz, sosem látott mértékben vándorol ki a magyar – persze, nem a Türk Tanács országaiba, hanem a Fidesz szerint haldokló Nyugatra.

Ha valami, akkor ez szakítja szét a magyar családokat. Síró szülők és nagyszülők kísérik ki a repülőtérre a gyereket, az unokát. Másnál meg az történik, hogy a fiatal családtag kimegy tanulni vagy dolgozni. Kint találja meg a szerelem, kint alapít családot, kint dolgozik, kint fizet adót, járulékot, sokuknál a kint született baba már meg sem tanul magyarul, mert minek… Soha nem fognak visszajönni.

És ez az igazi dráma!

Másutt már nem költenek arra, hogy hazarepüljenek – drágaság van, plusz a macera – inkább szkájpon beszélgetnek az itthoniakkal.

De hol pótolhat egy szkájp egy ölelést, egy közös asztalnál elköltött vasárnapi családi ebédet, a régi fényképek közös megnézését?

És egyre többen mennek, mert itt nem lehet élni. Itt nem lesz rendes diploma, megfelelő bér, lakást venni vagy bérelni szinte reménytelen. A pelenkán, a babakocsin is 27 százalék az áfa, nincs elég gyerekorvos, védőnő. Ugyan, miért maradna?

Határon túl sem jobb a helyzet: minden népszámlálással egyre kevesebben vallják magukat magyarnak. Kiürülnek, új érkezőkkel telnek meg a hajdan magyarlakta területek. Mások meg azért nem mondják magukat magyarnak, mert az Orbán-kormány miatt kint nekik ebből kellemetlenségük származik. Milyen lehet ma kárpátaljai magyarnak lenni, amikor a magyar kormány a megtámadott Ukrajna helyett az agresszor oroszok mellé áll?

Itthon olyan kevés gyerek születik, hogy már a tavalyi negatív rekord is megdől az idén.

2050-re 7,5 millió magyar marad az anyaországban. És lesz még 3 millió szanaszét a világban. Hol van már a 15 millió, akiket lélekben…

Ha Trianon fáj – és miért ne fájna -, akkor ez a helyzet ma sokkal jobban kellene, hogy fájjon.

Az elszegényedő, elszigetelt, kiürülő Magyarország. Hogy az erdélyi, felvidéki magyar régen ácsingózva nézett az anyaországra, ma pedig jobban él Romániában és Szlovákiában, mintha itthon élne. Ha Nyugaton jársz, és megtudják, hogy magyar vagy, a szánakozás, rosszabb esetben a lenézés az osztályrészed.

Nem elég a melldöngetés, nem elég, ha állandóan piros-fehér-zöldben jársz, nem elég, ha kiteszed otthon Nagy-Magyarországot.

Az igazi magyar, az igazi hazafi egyben tartja a magyar családokat. Úgy dolgozik, hogy ne menekülni kelljen, hanem lehessen itthon boldogulni. Egy valóban nemzeti kormány eszerint cselekszik.

Orbán és a Fidesz azonban végrehajtja Trianon végzetes üzenetét. És minél tovább maradnak, annál rosszabb lesz.


.

Valódi Hírek