Videón Szijjártó legfrissebb bejelentése: Megfejtette, miért érkeznek a beruházások éppen Magyarországra

Szerinte van, amit nem lehet megkerülni.

Már az idei első hat hónapban több beruházás érkezett Magyarországra, mint a tavalyi rekordév egészében, így jó esély van a 2022-es adatok duplázására – közölte Szijjártó Péter pénteken Nyírbátoron.

A külgazdasági és külügyminiszter az Unilever Magyarország Kft. üzemátadásán arról számolt be, hogy 23 milliárd forint értékű beruházással bővítik a tisztítószer-üzem kapacitását, így reményeik szerint 80 új munkahely jön létre.

Közölte, hogy

„a világgazdaságnak a fekete éveit éljük”,

de nyugtázta, hogy a magyar gazdaság „nemcsak talpon tudott maradni az elmúlt években, hanem sorra döntött meg fontos rekordokat”.

„Legyen bármilyen stabil is egy politikai rendszer, legyenek bármilyen alacsonyak is az adók, legyen bármilyen fejlett is az infrastruktúra, hogyha az ott dolgozók képességei, szorgalma, kreativitása nem győzné meg a tulajdonosokat, akkor egészen

biztosan nem ezt a beruházási helyszínt választották volna”

– közölte a tárcavezető a beruházásokkal kapcsolatban.

Szijjártó később Berentéről, a kínai Wanhua tulajdonában lévő BorsodChem Zrt. üzemátadásáról jelentkezett.

Elmondta: a vállalat 160 milliárd forintos beruházássorozata nyomán új hőerőművet és 3 vegyi üzemet, 240 ezer tonna éves kapacitású nitrobenzol üzemet, 200 ezer tonna kapacitású anilin üzemet és 90 ezer tonna éves kapacitású tömény salétromsav üzemet létesít

1,4 milliárd forint állami támogatással.

Közölte:

„a világon immár a második legnagyobb gazdasággal rendelkező Kína szerepe megkerülhetetlen és kritikus fontosságú a világgazdaságban”

Hozzátette:

„Magyarország a keleti és nyugati vállalatok fontos európai találkozási pontjává vált, és ebből a tényből már nagyon sok haszna származott Magyarországnak. Mi megmutattuk, hogy igenis lehetséges civilizált együttműködés Kelet és Nyugat között, és igenis lehetséges úgy tekinteni a kelet-nyugati munkamegosztásra, mint egy lehetőségre, mint egy esélyre, és nem pedig úgy, mint kockázatra vagy fenyegetésre.”

(MTI/Szijjártó Péter/Facebook)

Valódi Hírek