Óriási bizniszeket kötöttek Orbánék: Mészáros Lőrinc után Tiborcz István is bevásárolta magát a hatvanpusztai golfklubba

Az Orbán családhoz kerülnek József nádor birtokai.

Közel 50 százalékos tulajdonészt kaparintott meg a Hatvanpuszta mellett található Pannónia Golf & Country Clubban a Tiborcz István érdekeltségébe tartozó BDPST Groupírta a Partizán Média hírlevele alapján a Telex.

Orbán Viktor vejének cége még májusban közölte: részvény-adásvételi szerződést írtak alá a Pannónia Golf & Country Clubot tulajdonló cég közel 50 százalékos tulajdonrészének megvásárlásáról. A húsz hektáros (mintegy 200 ezer négyzetméter) területen fekvő klub tíz szobás, 18 szakaszos golfpályával rendelkezik, valamint helyet kapott még egy exkluzív étterem és egy rendezvény-helyszín is.

A Partizán Média megjegyezte, Hatvanpusztához hasonlóan ez a terület is József nádoré volt annak idején. Így pedig az újabb ügylettel

a nádornak már két korábbi birtoka került közvetlenül Orbán családjának tulajdonába.

Orbán családi tulajdonában álló hatvanpusztai majorság iránt a nemzetközi sajtó is élénk érdeklődést tanúsított. A spanyol El País egyenesen a magyarországi korrupció szimbólumának nevezte a kormányfő birtokát.

A golfklubot egy svájci–osztrák házaspár alapította, majd Csányi Sándorék vették meg tőlük. 2019-ben vásárolta meg a területet Orbán Győző (Orbán Viktor apukája) cége, míg a klubot üzemeltető Máriavölgy Zrt. pedig Mészáros cégéhez került. A golfozásért pedig Mészáros Lőrinc Orbán Győzőnek fizetett bérleti díjat – írta a Partizán.

Tiborcz cége most Mészáros cégébe, a klubot üzemeltető Máriavölgy Zrt.-be vásárolta be magát, a részvények 49,76 százalékát vették meg.

Valódi Hírek