Baj van? Megdöbbentő üzenetben figyelmeztette a háziorvosokat Takács Péter

Rengeteg pácienst érint a levele.

Júliustól komoly gondok lehetnek a betegek inzulinellátásával –olvasható ki egy levélből, amelyet Takács Péter küldött a háziorvosoknak.

Az egészségügyi államtitkár azt fejtegette, hogy a szakembereknek receptírás előtt érdemes érdeklődni a közeli gyógyszertáraknál: milyen készítmények érhetőek el a páciensek számára.

A levelet Dobson Szabolcs gyógyszerész osztotta meg pár napja az Egészségügyi szakirodalmi tallózó nevű Facebook-csoportban. Ebben Takács Péter azt írja:

„2023. július 1-jétől egyes humán inzulint tartalmazó készítmények elérhetősége megváltozik. Figyelemmel arra, hogy a kiadott szakorvosi javaslatok valamennyi humán inzulint tartalmazó készítményre érvényesek (függetlenül attól, hogy a javaslathoz konkrét készítmény is megjelölésre került-e), kérem, hogy a konkrét gyógyszer rendelése előtt

kérjen tájékoztatást a közeli gyógyszertártól az elérhető humán inzulin készítményekről.

Új szakorvosi javaslatra tehát nincs szükség, az érvényes javaslat alapján bármely gyártó készítménye rendelhető.”

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) termékhiányról vezetett listáján jelenleg 3 olyan gyógyszer szerepel, amelyet Takács említ a levelében – hívta fel rá a figyelmet a penzcentrum.hu.

Valódi Hírek