Újabb fordulat a végrehajtói maffia ügyében: Súlyos dolgok derültek ki Schadl György édesanyjáról

Betört a felszámolói piacra.

Schadl György édesanyjának felszámoló cége pont az egyik állami felszámolói pályázat leadási határidejének napján jött létre, és a fia érdekeltségében álló városmajori irodaházba jegyezték be – írta a 24.hu. Felhívták rá a figyelmet, hogy a kettejük közti kapcsolat eddig nem volt nyilvánvaló, mert a 64 éves nő nem leánykori nevén szerepel a cégnyilvántartásban, hanem Hazai Edit Rozáliaként tűnik fel.

Azonban a földhivatali adatokból kiderült, a leánykori neve Pozsár Edit Rozália, ez pedig megegyezik Schadl György édesanyjának a nevével, amely már szerepel is a cégadatok között.

Neki pedig semmilyen gazdasági érdekeltsége nem volt még 2020 előtt, viszont nyugdíjazása előtt rögtön két felszámoló cégben is tulajdonos lett. A Schadlékhoz köthető irodaházba bejegyzett ProTrust Reorganizáció Felszámoló és Befektetési Kft.-ben, valamint a Paladino Felszámoló Kft.-ben is

ötven százalékos tulajdonrésze lett.

A Paladino Felszámoló Kft. társasági szerződését Garabits Márton ügyvéd jegyezte ellen, aki a végrehajtói kar volt elnökének céges ügyeiben is eljárt, és akit Schadl „Marciként” nevez meg a nyomozati anyagokban. A dokumentumok tartalmazzák Schadl naplóbejegyzéseit is.

„Garabits Marcinak 2m Ft vinni + paladino, protrust aláíratva + 66 mFt”

– jegyezte fel magának Schadl 2021 májusában a naplójába.

A kormány 2021 márciusában adott ki egy közleményt arról, hogy megvannak a nyertesei annak az állami pályázatnak, amely meghatározta, a jövőben kik tevékenykedhetnek felszámolóként, vagyis hogy kik vezényelhetik le a fizetésképtelenné váló vállalkozások felszámolását.

A kabinet 130-ról 90-re csökkentette ezen cégek számát, ezenfelül 51 új cég is bekerült a nyertesek közé. A nyertesek nevét tartalmazó lista alapján kiderült: a cégek közel fele a kormánypárthoz köthető.

Mivel a ProTrust Kft. sem adószámmal, sem cégjegyzékszámmal nem rendelkezett a pályázat leadásakor, a lap megkereste a területet jelenleg felügyelő Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatóságát. Többek között arról érdeklődtek, hogy a kötelező elemek hiánya hatással volt-e a pályázatok elbírálására. Kérdéseikre azonban az állami szervezet érdemben nem válaszolt.

Valódi Hírek