Hirtelen kinőtt a földből egy szálloda a villányi borvidéken – egyetlen aprócska baki van vele

Lázár János érintettsége is felmerült.

2018-ban lett szerkezetkész Villánykövesden az a szálloda, amelyre az üzemeltető 780 millió forint európai uniós támogatást nyert (nyelt?) el. Ebben az információban első blikkre semmi érdemleges nincsen. Egyetlen dolog azonban mégis hibádzik: hiába áll az épület, már 5 éve vendégeket kellene fogadnia – mégis

üresen áll a mai napig.

Az egyébként 24 szobásra tervezett, Dél-dunántúl Medihotel projektnéven futó, 4 csillagos szálloda EU-s forrásból épült fel, és kiemelkedő színvonalú egészségügyi-turisztikai szolgáltatások is a repertoárjába tartoztak volna. Ráadásul a környezet is idilli, és a villányi borvidék is számos programot nyújt – csak éppen a hotel épülete áll üresen.

Bár a 2021-es adatok szerint egy bizonyos Kovács László József nevére van bejegyezve az épület, politikai szálak is lehetnek a háttérben. Hadházy Ákos a helyiektől ugyanis úgy értesült,

a szellemszálló Lázár Jánoshoz kötődhet,

aki a jelenlegi kormányban építési és közlekedési (nemrég még a minisztérium elnevezésében a beruházási szó is benne volt! – a szerk.) miniszterként tevékenykedik.

A független képviselő ellátogatott a szellemszállóhoz. A szerkezetkész épületről külső és belső képeket is készített, ugyanis a területre akadálytalanul bejutott a politikus. Mutatjuk Hadházy fotóit:

(Hadházy Ákos/atlatszo.hu/Facebook)

Valódi Hírek