Elindult a visszaszámlálás: Hatalmas záporok csapnak le, jégesőre is készülni kell

Ebből még piros riasztás is lehet.

Figyelmeztető előrejelzést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat: csütörtökön a napi középhőmérséklet Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Fejér, Somogy, Tolna, Veszprém, és Zala vármegyében meghaladhatja a 27 fokot.

Forrás: met.hu

Emellett Vas, Jász-Nagykun-Szolnok, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Nógrád, Komárom-Esztergom, Heves, Hajdú-Bihar, Győr-Moson-Sopron, Borsod-Abaúj-Zemplén, és Békés vármegyében szintén erős napsütésre kell számítani: a hőmérséklet meghaladhatja a 25 fokot.

Továbbá zivatarok kialakulása várható az északkeleti, keleti vármegyékben. A csapadékot

viharos szél és jégeső kísérheti.

A szakértők délután felhívták a figyelmet arra, hogy továbbra is déli, szubtrópusi levegő áramlik a kontinens belső részei fölé, emiatt

Európa nagy részén tombol a hőség.

Forrás: met.hu

Pénteken az egész ország területén másodfokú veszélyjelzés van érvényben, a meteorológusok magas középhőmérsékletre hívták fel a figyelmet, amelyet zivatarok kísérhetnek.

Mint írták, a hidegfront nyugat felől érkezik, késő délután számíthatunk csapadékra, amelyet erős széllökések és jégeső kísérhet. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 31 és 36 Celsius-fok között valószínű.

Pénteken

még a piros riasztást is elrendelhetik,

elsősorban az ország déli részén a heves zivatarok miatt.

Szombaton több órára kisüt a nap, közepesen felhős idő várható. A hőmérséklet hajnalban 1621, délután 25 és 31 fok között alakul majd. Keleten záporok, zivatarok várhatók, a Dunántúlon és Zemplén térségében erős északi, északnyugati szélre kell készülni.

Vasárnap ismét élvezhetjük a napsütést, elvétve alakulhatnak ki záporok. Az északi szél helyenként viharossá fokozódhat. A legalacsonyabb hőmérséklet 1118, a csúcsérték 26 és 31 fok között valószínű.

(MTI/met.hu nyomán)

(Képünk illusztráció)

Valódi Hírek