DK: Bevallotta egy fideszes képviselő, hogy „ezer sebből vérzik” a 2024-es költségvetés

Az árnyékkormány már benyújtotta az alternatívát.

Fideszes képviselő vallotta be, hogy mekkora gondok vannak Orbán Viktorék 2024-es költségvetésével – derült ki Varju László szerdai online sajtótájékoztatóján.

Tasó Lászlóból, az Országgyűlés Vállalkozásfejlesztési Bizottságának alelnökéből a június 20-i ülésen hangzottak el szokatlanul őszinte mondatok. A jegyzőkönyv szerint közölte:

„Ez a költségvetés természetesen

ezer sebből vérzik,

de a lehető legjobb vagy a legkevésbé rossz költségvetés, mert jó költségvetést nem lehet csinálni ebben a helyzetben.”

A Demokratikus Koalíció szerint Tasó vallomása bizonyítja, hogy az Orbán-kormány jövő évi költségvetése hazugságokon és hamis számokon alapul, mert 2024-ben is folytatni akarják a megszorításokat és az áremeléseket – hangsúlyozta Varju.

Már a Fidesz sem képes tovább titkolni a magyarok elől az igazságot, miszerint az áremelések költségvetését készítették el:

óriási adóemelések és drágulás

elé néz az ország, az orbáni infláció miatt pedig tovább fog csökkeni a bérek és a nyugdíjak értéke – jelentette ki a DK országgyűlési képviselője.

Dobrev Klára és árnyékkormánya azonban kidolgozott egy alternatív költségvetést, amely a teljes állami költségvetés mintegy 10 százalékának átcsoportosításával az árak helyett a béreket és a nyugdíjakat emelné. Sőt, a dokumentumot már benyújtotta a DK a parlament elé – részletezte az energia- és rezsiügyi árnyékminiszter.

(Demokratikus Koalíció/Facebook)

Valódi Hírek