Szijjártó Péter irgalmatlanul kiakadt az ukrán külügyminiszter Orbánt kritizáló nyilatkozatán

Visszaszólt sebtiben.

Nagyon kiakadt Szijjártó Péter Dmitro Kuleba hétfői nyilatkozatán.

Az ukrán külügyminiszter ugyanis a többi közt azzal vádolta a magyar kormányt, hogy csak azért szállították a kárpátaljai hadifoglyokat Magyarországra, hogy

Orbán Viktor megmutassa, ő minden magyarok védelmezője.

A magyar külügyminiszter az ügy kapcsán a következőt írta a Facebookon:

„Dmitro Kuleba ukrán kollégánk ma ismételten hazug vádakkal illette Orbán Viktor miniszterelnököt és Magyarországot. Többször világosan elmagyaráztuk már, de most tegyük meg újra:

Az Orosz Ortodox Egyház és a Máltai Szeretetszolgálat együttműködése nyomán kiszabadult tizenegy ember a hadifogságból. Ez a magyar kormány szerepvállalása nélkül zajlott.

Ugyanakkor örülünk annak, hogy ez megtörtént, hiszen ha csak egy ember is visszanyeri a szabadságát, már az is jó hír. Ez pedig tizenegyszeresen is az.

Ez a tizenegy ember Magyarországon szabadon mozoghat, azt csinálnak, amit jónak látnak, azzal lépnek kapcsolatba, akivel akarnak. A hazug támadások és a személyeskedés helyett inkább örülni kellene a tizenegy ember szabadságának.

Az ukrán kollégámnak bármilyen kétsége vagy kérdése van, tudja hogy tud elérni.
Mi továbbra is kitartunk a béke mielőbbi szükségessége mellett, mert a béke megszüntetné az emberek szenvedését, sok száz, sok ezer, sok tízezer ember szenvedését.”

Valódi Hírek