Itt van Gulyás Gergely nagy bejelentése a pedagógusok béremeléséről

Furcsa dolgokra célozgatott a kancelláriaminiszter.

A 2024-es magyar uniós elnökséget az Európai Parlament elvenni nem tudja, de egyébként is érdemes elgondolkodni azon, hogy ennek az Európai Uniónak az elnökségét nem betölteni büntetés-e, vagy jutalom – fejtegette a HírTV Bayer Show című műsorában a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Gulyás Gergely úgy véli, jelenleg inkább

az Orbán-kormány tesz majd szívességet az EU-nak

azzal, hogy hajlandó lesz hat hónapon át ellátni az elnökségi feladatot.

„Ezt csak a kormányok tudnák megakadályozni, ám ennek a veszélye nem áll fenn”

– mondta.

Brüsszelnek már nem a közösségi jog, hanem az számít, hogy a magyar választók – uniós szempontból – négyszer is rosszul döntöttek, „a támadások mögött pedig egyértelműen a magyar baloldal áll” – vélekedett a kancelláriaminiszter, hozzátéve, szerinte a politikai kritikáik nem a kormánynak, „hanem az országnak ártanak”.

Gulyás úgy látja: jövőre az önkormányzati és EP-választáson az is eldől,

ez megtehető-e.

Bayer Zsolt azon kérdésére, miszerint „az EU minősítheti-e a magyar kormány rezsicsökkentését”, a miniszter úgy felelt: ahhoz Brüsszelnek gyakorlatilag semmi köze.

Gulyás a műsorban többször is elismételte: a pedagógusok béremelése nem pártszimpátia kérdése,

az az ország érdeke.

A miniszter szerint „relatív” a tanári fizetések elértéktelenedése, amelyeknek kiegyenlítésére két lehetőséget vázolt: azt mondta, mindezt „gyorsabban” megoldanák az EU-s pénzekkel, ám ha azok nem érkeznek meg – amire egyre nagyobb a valószínűség –, akkor is megemelik a pedagógusok bérét ebben a ciklusban közel 50 százalékkal.

Gulyás úgy gondolja,

valójában a béremelés töredékét jelenti az uniós pénz.

„Az országnak ezek a források járnak, de egyébként képesek vagyunk magunkat azok nélkül is finanszírozni”

– jelentette ki a kancelláriaminiszter.

A kötelező „migránskvótáról” szólva a miniszter elismételte: ezzel gyakorlatilag „meghívólevelet adnak mindenkinek, aki Európába akar jönni”.

Az orosz-ukrán háború kérdését érintve, az mondta: szerinte a konfliktusnak „reálisan nem lehet győztese”, de hozzátette, „a jelenlegi folyamatok, európai reakciók mégis lehetnek veszélyesek”.

Gulyás egyébként hamarosan újra megszólal majd, mert ismét kormányinfót tartanak Szentkirályi Alexandra kormányszóvivővel.

Valódi Hírek