Megint ráfázhat Donald Trump: A dúsgazdagok megadóztatását ígéri Joe Biden

Azt szeretné, hogy többet tegyenek be a közös kasszába a milliárdosok.

Itt az idő, hogy a gazdagok is kivegyék a részüket a méltányos adózásból!

jelentette ki Joe Biden Pennsylvania állam legnagyobb városában, Philadelphiában egy helyi rendezvényen, újraválasztási kampánya első helyszínén.

A 2024-es elnökválasztáson újra ringbe szálló elnök egy szakszervezeti szövetség által rendezett eseményen indította el a visszaszámlálást a jövő ősszel rendezendő általános voksolásra.

Az Amerikai Egyesült Államok 46. elnöke arról beszélt: elnöksége kezdete óta számos munkahely jött létre, továbbá elmondása szerint a középosztály felemelkedett. Éppen ezért itt az ideje annak, hogy a gazdagok nagyobb részt vállaljanak a közteherviselésben mondta Biden.

Az eseményen egyébként

a klímaváltozás elleni keményebb fellépést is megígérte,

illetve az adózási és egészségügyi szabályrendszer megváltoztatását is belengette.

Biden egyébként a 2020-as voksolás előtt is Pennsylvania államban, szintén szakszervezeti tagok előtt indította országos kampánykörútját, akkor Pittsburgben. Ez a választás bizonyára szerepet játszott abban, hogy a választáson fontos csatatérnek számító államot kis fölénnyel ugyan, de megnyerte.

Pénteken egyébként több nagy szakszervezet közül a Tanárok Amerikai Szövetsége, valamint a városi, megyei és állami alkalmazottakat tömörítő érdekképviseleti szövetség is bejelentette, hogy Bident támogatják a 2024-es elnökválasztáson.

(MTI nyomán)

Valódi Hírek