Kiüldözték Putyin hadseregét az ukránok egy oroszok által elfoglalt településről

Ezt egy orosz hivatalnok ismerte el.

Egy orosz tisztségviselő vasárnap elismerte, hogy

Ukrajna visszafoglalt egy újabb települést

a dél-zaporizzsjai régióban. Ez a második nyereség ezen a fronton az ukrán hadsereg hónap elején indított ellentámadása óta – írta a Reuters hírügynökség.

A tisztviselő, Vlagyimir Rogov a Telegram-csatornáján számolt be róla, hogy az ukrán erők elfoglalták Pjatykhatkij települést.

Az ellenség >>hullámszerű<< offenzívája a hatalmas veszteségek ellenére

meghozta az eredményt

– ismerte be csalódottan Rogov a Telegramon. Mindemellett leszögezte: a térségben továbbra is heves harcok folynak. Ukrajna egyelőre nem ismerte el a sikert, azonban az orosz tisztségviselő csalódott beszámolója szinte bizonyossá teszi az ukránok sikeres előrenyomulását.

Oroszország mind ez idáig azt állította, hogy súlyos veszteségeket okoz a kijevi alakulatoknak, Vlagyimir Putyin elnök pedig a múlt héten magabiztosan kijelentette: Volodimir Zelenszkijéknek esélyük sincs a sikeres ellentámadásra. Lehet, hogy ez valójában egy kétségbeesett önáltatás volt részéről.

Az ukrán vezetés amúlt héten közölte, hogy alig több mint egy hét alatt visszavette az irányítást közel 100 négyzetkilométernyi területen, visszafoglalva a keleti donyecki régió falvainak sorát. Június 12-én közölték, hogy átvették az irányítást Lobkove felett. Ez a település Zaporizzsja régióban, a most visszavett Pjatykhatkij mellett fekszik.

(reuters.com nyomán)

Valódi Hírek