Mi történt? Farkas Flórián szembeszegült Orbánékkal: Nekiment a kormánynak az ORÖ elnöke (+videó)

Elszakadt a cérna.

A nyilvánosság elől régóta rejtőzködő Farkas Flórián Szolnokon bukkant fel, ahol fel is szólalt a vármegyeháza dísztermében tartott romaügyi konferencián, ahol rendkívül élesen bírálta a kormányzatot.

A Népszava arról írt, hogy bár a helyi tévé és újság tudósítása nem számolt be Farkas Flórián akciójáról, az egyik résztvevő, Lakatos Gusztáv Facebook-oldalán tudósított az eseményekről.

„Van itt több százezer cigány munka nélkül, csak nem tudnak róla, vagy nem akarnak tudni róla”

– kelt ki magából a Lungo Drom elnöke, aki azt is jelezte:

külföldi vendégmunkások helyett romák foglalkoztatását látná szívesen.

Két helyettes államtitkár – Radomszki Lászlóné a Belügyminisztériumtól és Márkus Ferenc, a Miniszterelnökségtől – is részt vett a Roma felzárkózási fórum elnevezésű csütörtöki rendezvényen.

A Belügyminisztérium közel 540 millió forintot követel vissza az ORÖ-től, az összeg döntő részét pedig az adóhatóság által indított végrehajtási eljárással próbálja beszedni – emlékeztettek. Ezek olyan követelések, amelyek még a 2019 előtt ciklushoz, a Farkas Flóriánhoz köthető Híd a munka világába programhoz kötődnek.

A pénz egy részét az ORÖ korábban már visszafizette, a Belügyminisztérium azonban azt állítja: az államtól kapott „működési célú támogatásból” erre nem lett volna módja.

Farkas Flórián Szolnokon azt is mondta, hogy nem érti, ha valóban tartozása volt az ORÖ-nek,

akkor miért kapta meg éveken keresztül az állami támogatást.

Elmondta, ebben az esetben „hiba van a támogató részéről is”.

„Nem a rendszert kell megszüntetni, hanem a felelőst kell megtalálni”

– jelentette ki.

Attól pedig óva intett, hogy az ORÖ-t csak azért kezdjék el „piszkálni, felszámolni”, hogy – fogalmazott – „új csírák jöjjenek létre”.

Videó:

(Lakatos Gusztáv/Facebook)

Valódi Hírek