Mi folyik itt? A kormány hirtelen újabb súlyos csapást mért a fővárosi egészségügyi ellátásra

Még a kerületi önkormányzat sem tudott erről.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő honlapján pár napja jelent meg egy hirdetmény, miszerint elárverezik az újpesti Árpád Kórház épületét.

A licit csütörtök reggel 8 órakor kezdődött és június 22-én este 9 órakor ér majd véget. A kikiáltási ár több mint 1,4 milliárd forint, a licitlépcső pedig 2 millió.

Az mfor.hu csütörtöki cikkéből azonban kiderült, hogy

az Újpesti Önkormányzat nem tudott az árverezésről.

Mint írták:

„A döntésről nem tudtunk, csak bíztunk abban, hogy a kormány jobb belátásra tér, és nem rontja tovább az amúgy sem 21. századi módon működő egészségügyi ellátórendszert. Bíztunk, de közben nem ért minket meglepetés, hiszen tudjuk,

ha valami megtetszik a hatalomnak, azt szó nélkül elveszi.”

Hozzátették:

„Újpest, ha önálló város lenne, lélekszámát tekintve ma is Magyarország 13. legnagyobb települése lenne. Így természetesen hatalmas érvágás egy fontos egészségügyi intézmény elvesztése.”

Az Árpád Kórházat egyébként még 2013-ban zárták be: később ugyan született javaslat az újranyitásra, de az ügyből nem lett semmi. Mellesleg az sem derült ki, hogy mi volt a bezárás valódi oka: a kormány akkoriban elrendelte a korszerűtlen, kihasználatlan egészségügyi intézmények felszámolását, csakhogy az Árpád Kórház 2010-ben esett át egy felújításon, így erről nem lehetett szó.

Valódi Hírek