Pénzkereseti lehetőségek a nyári szünetre Szekszárdon és környékén

Sok fiatal a nyári szünetet nemcsak pihenéssel és bulizással tölti, hanem mellette dolgozik is. Diákmunkán a 16. életévet betöltött nappali tagozatos diák vehet részt, de iskolaszünetben már 15 évesek is jelentkezhetnek.

Foglalkoztatás

Diákként kapcsolatba léphetünk iskolaszövetkezetekkel, amelynek nagy előnye a kedvező adózás. Összesen 15% személyi jövedelemadót von le a társaság és továbbít a NAV felé, egyéb kötelezettség nincsen.

Arra is van lehetőség, hogy iskolaszövetkezeten kívül vállaljunk diákmunkát. A Szekszárdállás oldalán számos lehetőség közül szemezgethetünk a https://szekszardallas.hu/allasok/diakmunka linkre kattintva. Általában az egyszerűsített foglalkoztatás keretében alkalmazzák a diákokat a cégek, akik erre támogatást is igényelhetnek az államtól bizonyos szabályok figyelembevételével.

Diákok védelme

A diákok védelme érdekében részükre a munkáltató nem rendelhet el rendkívüli munkaidőt, a napi munkával töltött órák száma nem haladhatja meg a nyolc órát és olyan éjszakai munkát sem vállalhatnak a diákok, amely az este tíz óra és a reggel hat óra közötti időt jelenti. Nézzünk is meg pár olyan munkakört, amik igazán népszerűek a fiatalok körében.

Fagyi árus

Közkedvelt idénymunkának számít a diákok körében a cukrászdai fagylaltárulás. Egy szekszárdi fagyizó keres 17. életévet betöltött lányokat erre a pozícióra, a munka a jó idő végéig, akár még szeptemberben is kitarthat. A hirdetés magas kereseti lehetőséget ígér a jelentkezőknek.

Egy másik cég olyan lányok jelentkezését várja, akik segítenének fagylalt kóstoltatni áruházakban. Van-e ennél jobb munka nyáron, mint fagyival ajándékozni meg az embereket? A betanításhoz mindent biztosít a szekszárdi vállalkozás, a jelentkezőtől csupán a mosolygós, kedves hozzáállást kérik.

Diszpécser

Van több olyan cég, például call centerek, piackutató intézetek, taxiállomások, ahová diákmunkásokat keresnek diszpécsernek. Jellemzően nem kell heti negyven órát dolgozni, általában heti 16-20 óra az elvárás, ami napi 3-4 munkaórát jelent.

Ezeknek a munkáknak a napidíja viszonylag magas, így érdemes kipróbálni magunkat a pozícióban. Középiskolai végzettség elvárás és emellett rendelkeznünk kell jó kommunikációs és problémamegoldó képességgel.

Csomagolós munkák

Népszerű a diákok körében a csomagolós munka is. Nem kell különösebb szakmai tudás, könnyen megtanulható. Egy édességeket gyártó cég keres nyári munkára diákokat dobozolásra.

Akár csapatokban is lehet jelentkezni, így a barátok együtt dolgozhatnak nyáron. Hetente összesen két napot kell kötelezően vállalni a többi nap a jelentkezőre van bízva, így igazán kötetlen munkáról van szó! A bérezés átlagosnak mondható a többi csomagolós munkához viszonyítva.

Az álláshirdetések közül ezt csak néhány példa volt. Naprakész információkat kapunk, ha feliratkozunk az állásportál hírlevelére.