Meghátráltak Pintérék, kifarolt a Belügyminisztérium, mégsem lépik meg ezt

Sikeres volt a civil ellenállás.

Úgy tűnik Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár a szülők, a tanárok és a képviselő-testület tiltakozása után meggondolta magát, és a korábbi tervekkel ellentétben mégsem vonnak össze két XIII. kerületi általános iskolát – írta a hvg.hu.

Emlékeztettek, hogy a Közép-Pesti Tankerületi Központ korábban még azt fontolgatta, hogy összevonja a XIII. kerületi Ének-zenei és Testnevelési Általános Iskolát és a Pannónia Német Nemzetiségű Kétnyelvű és Angol Nyelvet Oktató Általános Iskolát. Döntésüket „a spontán szegregácival” és „a jobb oktatás biztosításával” indokolták.

a javaslatot a beiratkozási időszak kellős közepén lebegtették be, ami váratlanul érte az érintetteket.

A lap kérdésére a Belügyminisztérium közölte: az átszervezési javaslatról a tankerület egyeztetett az önkormányzattal, a pedagógusokkal, a szülőkkel és a diákokkal is, de a válaszuk szerint a Belügyminisztérium és a kerületi polgármester megvitatták a kérdést.

Maruzsa köznevelési államtitkár ezt követően meghozta döntését, miszerint változott a helyzet,

idén mégsem lesz átszervezés.

Ugyanakkor felhívták arra a figyelmet, hogy a tárca válaszából nem derül ki világosan, hogy a jövőben tervezgetnek-e hasonló javaslatot. A döntésről csütörtök délután a kerület önkormányzata is beszámolt a Facebook-oldalán.

„Megmenekült az Ének-zenei iskola!

Önálló intézmény marad a XIII. kerületi Ének-zenei és Testnevelési Általános Iskola. Erről az oktatásért felelős belügyminiszter nevében eljárva a köznevelésért felelős államtitkár határozott. Az államtitkár nem támogatta a Közép-Pesti Tankerületi Központ előterjesztését, mely alapján a Dózsa György úti iskola beolvadt volna a Pannónia Német Nemzetiségi Kétnyelvű és Angol Nyelvet Oktató Általános Iskolába”

– írták a kerület közösségi oldalán.

(XIII. kerület – Budapest/Facebook)

Valódi Hírek