Az árnyékkormány lakásfelújítási programot mutat be az egyre dráguló rezsiköltségek ellen

A panelprogram+ bemutatójára csütörtökön 16 órakor kerül sor Budapesten.

Az árnyékkormány megalkotta lakás- és házfelújítási programját: a panelprogram+ 5 év alatt 1,5 millió panel- és társasházi lakást, valamint családi házat újítana fel, szigetelne le, és korszerűsítene uniós és hazai forrásokból – ismertette Varju László keddi, online sajtótájékoztatóján.

Az Orbán-kormány hétszeres rezsiemelése miatt elviselhetetlen költségek nehezednek a magyar családokra: rengeteg gyengén szigetelt lakásban és házban ugrott meg a villany-és a fűtésszámla, ezzel is terhelve az inflációval sújtott fizetéseket és nyugdíjakat – fogalmazott az energia- és rezsiügyi árnyékminiszter.

Az árnyékkormány lakás- és házfelújítási programjával jelentősen

csökkennének a háztartások rezsiszámlái,

több pénz maradna a fizetésekből és a nyugdíjakból. Ezenfelül csökkenne Magyarország függősége a méregdrága orosz gáztól. Sőt az energiafogyasztás korszerűsítésével segíthető a klímaváltozás elleni küzdelem – összegezte Varju.

Dobrev Klára árnyékkormánya azért dolgozik, hogy letörjék az Orbánék által okozott inflációt, hazahozzák az uniós pénzeket, illetve felújítsák a magyar lakásokat és házakat – tette hozzá.

Az árnyékminiszter elmondta: a panelprogram+ részletes bemutatására először június 8-án,

csütörtökön 16 órától

kerül sor Budapest XVIII. kerületében, a Kondor Béla Közösségi Házban.

Varju László Arató Gergely kormányprogramért felelős árnyékminiszterrel, és Szaniszló Sándor önkormányzati árnyékminiszterrel, a XVIII. kerület polgármesterével együtt fogja bemutatni az árnyékkormány lakás- és házfelújítási programját. A rendezvényre minden érdeklődőt várnak.

(Demokratikus Koalíció/Facebook)

Valódi Hírek