Ujhelyi István bejelentette: Nem indul újra EP-képviselőként jövőre

Mint írta, megtiszteltetés volt számára EP-képviselőként szolgálni a magyar embereket.

Drámai hangvételű bejegyzésben jelentette be közösségi oldalán Ujhelyi István független EP-képviselő: jövőre bfejezi európai parlamenti pályafutását.

A politikus többek között arról írt, hogy hosszú mérlegelést követően döntött arról, hogy 10 éves európai parlamenti szolgálat után jövőre befejezi brüsszeli pályafutásának ezen szakaszát. Ugyanakkor jelezte, támogatni fogja a demokratikus ellenzék erőit a mielőbbi rendszerváltás érdekében.

Ujhelyi István bejegyzését változtatások nélkül alább idézzük:

„Nehéz döntés

Szinte napra pontosan egy év van hátra a következő európai parlamenti választásokig, amellyel kapcsolatban egyre többen állítanak meg az utcán, egyre többen kérdezik meg a sajtó munkatársai vagy személyes támogatóim a közösségi oldalaimon keresztül, hogy vajon újraindulok-e jövőre az EP-mandátumért, folytatom-e az európai munkát és ha igen, milyen színekben.

Ideje lezárni a találgatásokat: hosszas mérlegelés és egyeztetés után azt a döntést hoztam, hogy tíz év – sokak visszajelzése alapján valóban sikeres – európai parlamenti szolgálat után

jövőre befejezem brüsszeli pályafutásom ezen szakaszát.

Nemrég életem egyik legnehezebb és legfájdalmasabb döntését kellett meghoznom, amikor hosszú belső harcok és az MSZP befolyásos emberei által elfojtott reformtervek után kénytelen voltam kilépni az addig második családomat jelentő szocialista pártból.

Most is nehéz döntést kellett meghoznom az egyszerre feszítő politikai tettvágy és a velem szemben megfogalmazott választói várakozás, valamint a feszülő politikai környezet egymásra ható keretei között. Többen is megkerestek az elmúlt időszakban – bizonyos esetekben meglepő helyekről -, hogy ismertségemmel és politikai aktivitásommal erősítsem egy adott közéleti csoport vagy párt munkáját.

Volt, akikkel megugorhatatlan értékrendbeli és politikai távolság nehezítette a lehetséges együttműködést, de voltak olyan beszélgetőpartnerek is, akikkel több volt a közös nevező, mint a véleménykülönbség, mégis végül abban tudtunk csak megállapodni, hogy nem állapodunk meg.

Számomra nem kérdés, hogy aktív részese akarok és fogok is maradni a magyar közéletnek, továbbra is minden erőmmel és tehetségemmel

támogatni fogom a demokratikus ellenzék erőit a mielőbbi rendszerváltás érdekében.

Ha erre az Európai Parlamentben szándékom és vállalásaim ellenére már nem lesz lehetőségem, akkor más pályán.

Brüsszeli feladataimat és kötelezettségeimet természetesen a jövő évi választásokig – ahogyan eddig, úgy ezután is – a tőlem megszokott lendülettel, kérlelhetetlenséggel és hitelességgel fogom ellátni. Fél szemmel közben most már arra is figyelek, hogy milyen civil munkát vállalok a jövőben.

Megtiszteltetés volt az EP megválasztott képviselőjeként szolgálni a magyar embereket,

védeni a magyar érdekeket Brüsszelben és óvni az európai értékeket Magyarországon. Ítéljék meg Önök, hogy milyen munkát végeztem, de talán nem véletlen, hogy az egyetlen olyan magyar politikus vagyok, akit négyszer is az Év EP-képviselőjének jelöltek és aki kétszer el is nyerte a díjat.

Kiváló munkatársaimmal közösen számtalan eredményt sikerült elérnünk ebben a kilenc (jövőre kereken tíz) évben: a tizennyolc éves fiataloknak járó ingyenes európai vonatbérlet pályázatának elindítását, az Európai Egészségügyi Unió forradalmi programjának megalapozását, a turisztikai szakma megerősítését és megemelését, az uniós források kapcsán a végső kedvezményezettek védelmének garantálását, magyar fiatalok képzését és lehetőséghez juttatását, vagy épp

a korrupt NER-elit bűneit feltáró közszolgálati adatgyűjtés leleplező eredményeit.

Számomra nemcsak az EP-képviselői munkám során elnyert díjak, egyéb elismerések vagy épp a NER folyamatos és durva támadásai jelentik annak visszaigazolását, hogy az ellenzéki oldal egyik eredményes harcosa vagyok, hanem annak az immár több mint húszezer embernek a feliratkozása, akik az általam alig néhány hónapja életre hívott Esély Közösség szimpatizánsainak, támogatóinak, vagy épp aktivistáinak jelentkeztek.

Itt vagyok és maradok. Erre nemcsak a narancs-rezsim urai, de a demokratikus oldal tenni akaró szereplői is biztosan számíthatnak.”

(Ujhelyi István/Facebook)

Valódi Hírek