Borkai Zsolt váratlanul kitálalt saját pártjáról – súlyos dolgokat állított a Fideszről

Újra megszólalt a bukott polgármester.

Megírtuk, hogy szerdán választották meg Borkai Zsoltot a Győri Atlétikai Club elnökének. Megválasztása után a sze*botrányba belebukott korábbi fideszes polgármester, a Blikknek adott interjút csütörtökön, amelyben Borkai többek között arról beszélt, hogy „újra bizsergést érez„, de szólt arról is, hogy egykori pártja szemében ő még mindig szálka.

„Az ellenzék 2019-ben politikai szempontból zseniálisan kihasználta a jachtos kalandot ellenem. Hibáztam, ők meg ügyesek voltak. A Fidesz meg szerintem nem jól kezelte ezt az ügyet, közellenség lettem,

még Budapest elbukását is az én nyakamba varrták”

– vallotta meg Borkai, aki egyúttal szokatlan módon az ellenzéket is méltatta.

Borkai Zsolt különös nyíltsággal arról is beszélt, hogy legutóbbi kinevezése okán is felfedezte a Fidesz áskálódását.

Közölte: körülbelül egy hete keresték meg a GYAC szakosztályvezetői, hogy lemondott a klub elnöke, Papp Oszkár, akinek a helyére a városháza Radnóti Ákos alpolgármestert akarta ültetni. A vezetőknek ez viszont nem tetszett, ezért megkeresték őt. Borkai azt mondta, a városháza oldaláról „régi időket idéző megoldásokkal próbálkoztak”, amikor pedig látták, hogy Radnótinak nincs esélye ellene, inkább kitalálták, hogy Papp Oszkár mégsem mond le, és az egész választás érvénytelen.

Az interjúból az is kiderült, hogy Borkai nem tudja, hogy új pozíciójáért kap-e majd fizetést, jövőbeli terveiről szólva pedig kijelentette, a politikában megtanulta, hogy

„soha ne mondd, hogy soha”.

Közölte továbbá: a botránya óta visszavonultan él családjával, sokorópátkai tanyájukon gyakorlatilag

önellátásra rendezkedtek be,

birkákat is tart, és azt is elmondta, hogy megtanult kovászos kenyeret sütni.

„Jót tett a csend… Egy ideig a sebeimet nyalogattam, rendezni kellett a családi kapcsolataimat”

– mondta.

Borkai Zsolt arra a felvetésre, hogy a botrány kirobbanása utáni időkben miből élt, úgy felelt:

„Egyfelől kapom ugye a tényleg nagyvonalú olimpiai járadékot, havonta közel 800 ezer forintot, másfelől sokorópátkai tanyánkon őstermelőként dolgoztunk a családi gazdaságban.”

(sportal.blikk.hu nyomán)

Valódi Hírek