BRÉKING: Lemondott Rácz Zsófia

Itt a vége.

Lemondott miniszteri biztosi pozíciójáról Bódi-Rácz Zsófia – derül ki a szerda este kiadott Magyar Közlönyből. A döntés május 31-e este 11 órától hatályos.

Ráczot 2019-ben nevezték ki fiatalokért felelős helyettes államtitkárrá. Mint emlékezetes: a Navracsics Tiborral feltűnően jó viszonyt ápoló Rácz úgy kapta meg 22 évesen az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezető posztját, hogy még nem volt diplomája.

A Fidesznek törvényt kellett módosítania ahhoz, hogy Rácz diploma nélkül betölthesse a pozíciót.

2022 nyarán a helyettes államtitkári posztot új pozícióra cserélte: a Területfejlesztési Minisztériumnál lett miniszteri biztos.

Munkáját kétfős titkárság segítette, és helyettes államtitkári fizetést kapott, aminek felső határa május 16-ig 1,65 millió forint volt, azóta pedig 2,1 millió forint.

Emlékezetes, hogy Rácz a kinevezése után az Index újságírójával került vitába, 2020 nyarán pedig az első kérdés után faképnél hagyta az RTL riporterét.

Azzal is felhívta magára a figyelmet, hogy pozíciója ellenére, többszöri egyeztetés után sem ült le tárgyalni a Pedagógusok Szakszervezetének ifjúsági tagozatával.

Arról egyelőre nincs hír, hogy 4 évnyi politikusi karrier után Rácz hol folytatja a pályafutását.

Kapcsolódó cikkeink:

Hoppá: Kiderült Rácz Zsófia villámkarrierjének titka? (+fotó)

.

Mindig szívesen válaszolok – mondta Rácz Zsófia, majd elsétált az RTL Klub kérdése elől (+videó)

.

Videóval: Beégett Rácz Zsófia az RTL kamerája előtt — Nem tudott olyan iskolát megnevezni, ahol „népszerűsítenék” a melegséget

.

(telex.hu)

Valódi Hírek