Mi történt? Rogán államtitkára olyan találkozón járt, ahová Orbán be nem tenné a lábát

Furcsa, hogy a kormány embere egy ilyen témájú tárgyaláson vett részt.

Miközben Orbán Viktor folyamatosan a tűzszünetről és a szomszédban zajló orosz-ukrán konfliktus lezárásáról szónokol, addig Rogán Antal államtitkára, Kovács József altábornagy Varsóba utazott, hogy Ukrajna támogatásáról és a NATO-tagságáról tárgyaljon – derült ki a lengyel nemzetbiztonsági hivatal múlt heti közleményéből.

Ahogy írták, a május 24-i bukaresti kilencek nemzetbiztonsági tanácsadói találkozója a június 6-i pozsonyi csúcstalálkozó előkészítője volt. A tárgyaláson a résztvevők ismét kinyilatkoztatták, hogy

elítélik Oroszország Ukrajna elleni háborúját,

valamint Kijev támogatása mellett határoztak. Továbbá hangsúlyozták, hogy az ukrán győzelem egész Európa biztonságának és a stabilitásának kulcsfontosságú része.

Ezenfelül a résztvevők arról is szót ejtettek, hogy szükségesnek látják fokozni az együttműködést a NATO és Ukrajna között, így valós lépésekre készülnek az ország katonai szövetséghez való csatlakozása érdekében.

Felmerült a kérdés, hogy a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzeti információs államtitkára – és Rogánék nemzetbiztonsági főtanácsadója – miért vett részt egy ilyen találkozón, amikor Orbánék békepárti álláspontjától zeng az ország. Mindenesetre Rogánék még nem kommentálták a történteket.

(via hvg.hu)

Valódi Hírek