Ezt nem fogja reklámozni Mészáros Lőrinc: Elképesztő vádak érték az egyik cégét

Elsumákolnának több mint 20 millió forintot.

Egy Fejér vármegyei villanyszerelő szerint a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Záév leányvállalata 24 millió forinttal tartozik neki – derült ki az RTL Híradó hétfői adásából.

A férfi cége a Mészáros nevéhez köthető szálloda felújításán dolgozott. Először a Szabad Európa számolt be az esetről. Ahogy írták, a Kisfaludy-program részeként

1,5 milliárd forintos támogatás jutott a hotelnek.

Az érintett vállalkozó szerint már a kezdetekkor kiderült, hogy több munkájuk lesz, mint amiről eredetileg szó volt. A híradónak arról számolt be, hogy már a 3. napon olyan munkát végeztek, amely

benne sem volt a szerződésben.

Bár jelezték, hogy a módosításokról dokumentációt kellene készíteni, a válaszban igyekeztek megnyugtatni őket: csak folytassák a munkát, minden rendben lesz.

A végén azonban hoppon maradtak

– fogalmazott a vállalkozó.

Az első szerződés 57 millióról szólt, a második 60 millióról, a harmadik 70 millióról – a legutolsót már nem írták alá, mert nem szerepelt benne a hotel konyha felújítása, amelyen egyébként többször is dolgoztak.

Eközben folyamatosan hiányossággal szembesültek. A vállalkozó szerint összesen 90 millió forintos munkát végeztek, de csak 66 milliót ismert el az őket szerződtető cég. Hozzátette, hogy a munkálatok egy részéről nem kötöttek szerződést, de a Zala-Elektro Kft. e-mailben elismerte az elvégzett munkákat.

A vállalkozó nehéz helyzetbe került, ügyvédek próbálják megoldani a helyzetet. A híradó megkérdezte a kormánytól: szerintük elfogadható-e, hogy államilag támogatott beruházásoknál nem fizetnek ki egy alvállalkozót, de választ egyelőre nem kaptak.

(rtl.hu nyomán)

Valódi Hírek