Elsüllyedt egy turistahajó Olaszországban, többen meghaltak

Vizsgálatot rendeltek el az ügyben.

Vasárnap este felborult, majd elsüllyedt egy utasszállító hajó Olaszországban. A fedélzeten 20 ember tartózkodott.

A tragédiát egy hirtelen forgószél okozta.

A hatóságok az ügyben vizsgálják a kapitány felelősségét, a helyi polgármester közlése szerint az előrejelzések nem jeleztek vihart vasárnap estére. A BBC ugyanakkora arról írt, a térségben a rossz idő miatt az olasz meteorológiai szolgálat zivatarra adott ki figyelmeztetést.

Az észak-olaszországi Maggiore-tónál történt hajóbalesetben négy ember életét vesztette. A 16 méteres hajón születésnapi ünnepséget tartottak vasárnap este, amikor egy hirtelen támadt forgószél felborította a vízi járművet, amely elsüllyedt – közölte az MTI.

A tragédiában két férfi és két nő vesztette életét.

Az utasok közül többen sikeresen ki tudtak úszni a partra, súlyos sérülések nélkül. A hajót 16 méter mélyen találták meg a búvárok – közölte a tűzoltóság a Twitteren, hozzátéve, a keresést egy helikopter is segítette.

A hajó utasai britek, olaszok és izraeliek voltak. A kapitány felelősségének megállapítása érdekében vizsgálat indult. A tó északi partján fekvő Varese város polgármestere, Giovanni Buzzi azt mondta, hogy az előrejelzések nem említettek aznapra vihart – írta a BBC.

(bbc.com / index.hu nyomán)

Valódi Hírek