Máris reagált a Pénzügyminisztérium a nyugdíjasokat érintő rossz hírre

Megjött a magyarázat.

Cáfolta a Pénzügyminisztérium a Népszava pénteki cikkének állításait. Szerintük ugyanis téves az az állítás, amely szerint nem lesz évközi nyugdíjemelés.

„Szinte biztos, hogy nem lesz évközi nyugdíjemelés, legkorábban a törvényben is előírt, a valós inflációhoz igazított, novemberi korrekcióval nőhet az idősek ellátása”

– írta cikkében a Népszava, a Nyugdíjas Szervezetek Egyeztető Tanácsának (NYUSZET) elnökére hivatkozva, amelyről mi is beszámoltunk.

Juhász László a lap kérdésére válaszolta, hogy „a magas infláció miatt évközi kiegészítő emelést sürgető, április 17-én küldött, Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszternek postázott, de a kormánynak címzett levelére most végre válasz érkezett, igaz, nem a címzettől, hanem az államháztartásért felelős államtitkártól” – aki Banai Péter.

„Banai Péter Benő kifejtette, hogy a KSH adatai nem támasztják alá a nyugdíjasok azon kérését, hogy az ellátásokat júniusban vagy júliusban év elejéig visszamenőleg emelje a kormány legalább 3 százalékkal”

– mondta Juhász László a lap péntek reggeli cikke szerint.

„Vigyázat! Álhír! Újabb valótlanságot közölt a Népszava. Banai Péter Benő államháztartásért felelős államtitkár a Nyugdíjasszervezetek Egyeztető Tanácsának küldött levelére hivatkozva a Népszava valótlanul állítja, hogy »nem lesz évközi nyugdíjemelés, legkorábban a novemberi korrekcióval nőhet az idősek ellátása«.”

– írta a Pénzügyminisztérium reagálva a Népszavában állításaira, amit Facebookon közöltek.

„A valóság ezzel szemben az, hogy a hivatkozott levél nem tartalmaz ilyen megállapítást, hanem a következőt rögzíti: »Amennyiben az évközi adatok alapján azt állapítjuk meg, hogy a 2023-ra becsültnél magasabb lenne az éves várható általános, illetve nyugdíjas infláció mértéke – januártól visszamenőleg – nyugdíjkorrekciót hajtunk végre«”

– írta a tárca közösségi oldalán, a kommentmezőbe mellékelve az eredeti levelet is.

(Pénzügyminisztérium/Facebook)

Valódi Hírek