Az árnyékkormány tóparti építési moratóriummal állítaná meg a Balaton tönkretételét

Ezzel szabnának gátat a túlépítésnek.

Újabb eset mutatott rá, hogy Orbán Viktor és bűntársai saját tavukként kezelik a Balatont, ahová azt építhetnek, amihez éppen kedvük támad – mondta pénteki sajtótájékoztatóján a környezetvédelmi árnyékkormánybiztos. Az árnyékkormány szerint már csak az általuk javasolt vízparti építési moratórium vethet véget a gátlástalan természetrombolásnak – hangsúlyozta Kocsis-Cake Olivio pénteki sajtótájékoztatóján.

A Zánkán történt eset egy újabb fejezete a Balaton-part tönkretételének. A falugondnokság vette észre, hogy eltűnt egy 180 négyzetméternyi, parti növényzettel borított terület, miután

munkagépekkel kimarkolták a mocsaras földet.

Ezzel a lépéssel az élővilág számára fontos szakaszt vettek el, amely az ott élők pihenését is szolgálta – jegyezte meg Kocsis-Cake.

Hozzátette, hogy ha már életbe lépett volna a moratórium, egyetlen kikötőt sem alakíthatnának ki

a lakosok megkérdezése nélkül.

Így azonban luxusszállodák, luxuskikötők nőnek ki a földből, a szabadstrandokat lezárták, és már csak belépővel lehet bejutni, lassan megfizethetetlen áron – sorolta Kocsis-Cake Olivio.

Az élelmiszerárak az egekben vannak, a kormány tönkretette az egészségügyet, ráadásul a bérek emelésében sem jeleskednek – jelentette ki. Mindezek mellett

még a nyaralás örömét is elveszik

Orbánék a magyaroktól – mutatott rá a DK-s politikus.

A Dobrev Klára vezette árnyékkormány viszont az Európa-rekorder infláció letörésén dolgozik, hogy végre ne az árak, hanem a bérek és a nyugdíjak emelkedjenek – jelentette ki az árnyékkormánybiztos.

(Demokratikus Koalíció/Facebook)

Valódi Hírek