Nagy bejelentést tett Orbán amerikai barátja – ennél katasztrofálisabban azonban nem is járhatott volna

Nem így tervezte az örömhírét.

Az amerikai Szövetségi Választási Bizottság szerdán hivatalosan is nyilvántartásba vette Ron DeSantist, Florida kormányzóját, aki elindul a republikánus elnökjelöltségért. A politikust Donald Trump legesélyesebb vetélytársának tartják a versenyben.

DeSantis arra készült, hogy Elon Musk társaságában indítja be a kampányát, de fél órán keresztül nem sikerült beüzemelni a Twitter beszélgetős platformját – írta a telex.hu. A hallgatóságnak végül sokszori próbálkozásra sikerült csatlakozni, de a politikust többször is kidobta a rendszer, sőt

a hang is akadozott.

Musk szerint a probléma az volt, hogy DeSantistnak túl sok követője van. A bejelentést végül alig több mint 100 ezer ember hallgatta élőben. Ezzel szemben Trump novemberi kampányindítóját körülbelül 9 millióan követték a televízió előtt.

Korábban írtunk arról hogy Orbán Viktorért olvadoznak az amerikai konzervatívok. A rajongásuk nyomán felröppent a hír, hogy a magyar miniszterelnök kihátrálhat Trump mögül, mert az Orbán köreivel jó viszonyt ápoló konzervatív társaság DeSantist favorizálja.

A floridai kormányzóval már Novák Katalin is találkozott Thomas Péterffy magyar származású milliárdos jelenlétében. Utóbbi több mint 500 ezer dollárral támogatta a republikánus jelölt kampányát, sőt Péterffy alapítványának vezérigazgatója ekkor már

az Egyesült Államok „új elnökeke”-ként mutatta be DeSantist.

Florida kormányzója az elmúlt hetekben több, a republikánus előválasztás szempontjából fontos államban tartott beszédet. Legutóbb New Hampshire-ben járt, ahol a floridai politika irányairól beszélt. Ron DeSantis másfél hete Iowa államban tartott beszédében úgy fogalmazott, hogy a kormányzás nem szórakoztatásról és saját márkaépítésről, illetve a közösségi médiában való kommunikálásról szól, hanem az eredmények felmutatásáról.

(MTI korrigálva)

Valódi Hírek