DK: Egyre valószínűbb, hogy Orbán miatt nem lesz megállapodás a jövő őszi Erasmus-ösztöndíjakról

Már korábban jelezték, hogy baj lesz.

Nincs előrelépés, az uniós forrásokról továbbra sincs megállapodás, ezért úgy tűnik, a következő időszakban az érintett magyar egyetemeken nem kaphatnak Erasmus-ösztöndíjat a diákok. Ezt mondta Johannes Hahn, uniós költségvetési biztos az EP Költségvetési Ellenőrzési Bizottságában – közölte Rónai Sándor, a DK EP-képviselője csütörtökön.

Hangsúlyozta: A Demokratikus Koalíció szerint az uniós biztos szavai egyértelművé tették, hogy az EU-t nem lehet ócska, orbáni trükkökkel átverni.

„Hiába mondtuk, hogy nem lesz elég a fideszes miniszterek lemondása az Erasmus-ösztöndíjak újraindításához. Ehhez az egyetemek vezetésétől minden fideszes politikust és hivatalnokot távol kell tartani.

A DK szerint világos, hogy Orbánnak továbbra is csak azt számít, hogy milliókkal tömje ki az embereit és kicsit sem érdekli, hogy ezzel diákok tízezreit fosztja meg a külföldi tanulástól.

Ezzel szemben a Dobrev Klára vezette Árnyékkormány olyan Magyarországért dolgozik, ahol nem az árak, hanem a bérek emelkednek, és ahol a diákok részt vehetnek az Erasmus-programban”

– írta közleményében Rónai Sándor.

Valódi Hírek