Videóval: Otthonukban csaptak le két szegedi orvosra a nyomozók

Évek óta tömhették a zsebüket az ortopédeszközöknek hála.

Költségvetési csalás gyanúja miatt őrizetbe vett a rendőrség 2 szegedi orvost, akik egy gyógyászati segédeszközöket gyártó céggel álltak kapcsolatban. A vállalkozás ügyvezetője szintén gyanúsított, de szabadlábon védekezhet – írta a police.hu szerdán.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodája még tavaly ősszel kezdett nyomozni a gyógyászati segédeszközökkel kapcsolatban elkövetett költségvetési csalások miatt. Az ügyön

már 12 nyomozócsoport dolgozik,

sőt több vármegyei rendőrkapitányság is becsatlakozott a csalások felderítésébe.

A Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányságon is több büntetőeljárás van folyamatban ebben az ügycsoportban. Egy szegedi ortopédeszközöket gyártó cég a nyomozók által beszerzett bizonyítékok alapján 2018 és 2022 között összesen

közel 100 millió forint állami támogatást

igényelt vissza jogosulatlanul az általa legyártott gyógyászati segédeszközök után – állt a közleményben.

Az ügyvezető irányította a tevékenységet, a 3 beszervezett orvos pedig a vényekre különböző ortopéd termékeket írt fel úgy, hogy a betegeket általában meg sem vizsgálta.

A nyomozás során arra is fény derült, hogy egy szociális intézmény padlásán

halomban álltak azok a legyártott és a gondozottak nevével ellátott eszközök,

amelyek szükségtelenek voltak, sőt a minőségük is kifogásolható volt.

A hatóság emberei végül május 23-án, kedden reggel tartóztattak le a szóban forgó orvosok közül kettőt, valamint a szegedi cég ügyvezetőjét. Lakásaikban, valamint a vállalkozás telephelyén kutatásokat tartottak, és lefoglaltak minden releváns iratot, eszközt, készpénzt.

(PoliceHungary/YouTube)

Valódi Hírek