„Szabad volt, gyűlölte, amikor lábbal tiporják az emberi jogokat”: Így búcsúznak Lang Györgyitől

Sokan gyászolják.

Hosszú betegség után 66 évesen meghalt a Pa-Dö-Dő tagja, Lang Györgyi. Az énekest sokan gyászolják, a közösségi médiában sorra emlékeznek meg róla.

Karácsony Gergely főpolgármester azt írta:

„Hatvanhat éves korában meghalt Lang Györgyi, színésznő, énekesnő és műsorvezető, a Padödő tagja. Falusi Mariannal együtt fontos szerepe volt abban, hogy a rendszerváltás egyszerre felszabadító és sok új terhet hozó időszaka derűvel, humorral, iróniával telt meg.

Miközben a közönség felé jókedvet sugárzott, az élet nem volt hozzá kegyes. Az egykor a színpadon lelkesen táncoló énekesnő hosszú évek óta kerekesszékben élt, tavaly pedig súlyos stroke tette még nehezebbé mindennapjait. Ám ő mozgásában és beszédében korlátozva is dolgozott és megőrizte érdeklődését a világ és Magyarország dolgai iránt.

Demokrata volt, aki véleményét mindig felvállalta, nem törődve semmilyen következménnyel. Fájdalmas állapotában is megmaradt szabad embernek. Megpróbáltatásai ma véget értek. Karcos, szókimondó bölcsessége, sokoldalú tehetsége mindannyiunknak hiányozni fog. Együttérzek szeretteivel, rajongóival és csodálatos barátjával, Falusi Mariannal. Nyugodjék békében!”

Rónai Egon, az ATV műsorvezetője így fogalmazott:

„Lang Györgyi. Nehéz sors, nehéz élet. Sikerek, sok szeretet, betegség, küzdelem. Őszinte, egyenes, nagyszívű, nagylelkű. Györgyi ma elment, nincs többé Padödő sem. Nagyon tudott nevetni. Ez az arca maradjon meg. Jó utat, Györgyi!”

Gréczy Zsolt, a DK elnökségi tagja szeretettek emlékszik azokra az időkre, amikor a Pa-Dö-Dő első két kalbumán dolgoztak együtt.

„Györgyi szabad volt, aki gyűlölte, amikor lábbal tiporják az emberi jogokat, a szabadság eszményét. Értékrendjéből soha nem engedett. A betegségével tudta, mi vár rá, és mindenki más is, mégis megrendítő, hogy nincs többé. Hősies küzdelme véget ért.

A Pa-Dö-Dő jelenség volt, a vállald azt ami vagy jelensége. A szabadság üzenete a rendszerváltás idején. Humor, az ész tisztelete, szatíra, szokimondás, érzelem. A szeretet igénye. Nem kapott könnyű sorsot. Györgyi, nyugodj békében!”

Till Attila műsorvezető arról írt, hogy nagyon szerette Langban, hogy mindig pozítivan állt a mindenhez. Azt írta:

„A széphez, a jóhoz, a hülye politikához, magadhoz, a barátokhoz, a betegségedhez. Nem sok embert ismerek, aki annyira a dolgok felett tudott lenni, mint te! 2020 novemberében forgattunk Kulka Jánossal egy portrét a Propagandában és akkor Jani elvitt minket hozzád, nagy élmény volt abban a különleges, sokszínű, mesebeli lakásban lenni, amiben te, mint egy egyszerre 5 és 100 éves varázslónő szórakoztattál minket. Mint mindig mindenkit! ❤️🙏🏻 Ég veled!”

Bódi Csabi egy 11 évvel ezelőtti bulis videóval emlkézett meg.

„A szerénységed inspiráló volt számomra 🥹 Fantasztikus humoroddal és hibátlan énektudásoddal mindig elvarázsoltál❤️ egyike voltál azon kevés művészek közül akik a származásom és zenei stílusom miatt nem bélyegeztek meg.”

Janklovics Péter színész, stand-upos szombaton az előadása után hallotta a hírt.

„Néhányszor találkoztunk mindössze, meg egyszer elhívtak Falusi Mariannal közös rádióműsorukba. Pont olyan volt, mint amilyennek képzeltem. Színes, szókimondó, empatikus, de cinkos humorú, vagány, és mindenekelőtt végtelenül szabad. Irigylésre méltóan.Nyugodjon békében.”

Valódi Hírek