Elképesztő módszerekkel csalt ki milliókat az idősektől, de egy 92 éves nyugdíjas miatt ráfázott

Az áldozatai kiszolgáltatott emberek voltak.

Egy 40 éves Fejér vármegyei nővel szemben emelt vádat a Szolnoki Járási Ügyészség, ugyanis az asszony több millió forintot csalt ki idős áldozataitól. A tettes egészségügyi, illetve önkormányzati dolgozónak, nyereményjáték lebonyolítójának, vagy éppen a nyugdíjfolyósító alkalmazottjának adta ki magát.

Összesen több mint 3 millió forint készpénzt csalt ki 75 és 95 év közötti áldozataitól.

Hogyan verte át az áldozatait?

Arra hivatkozott, hogy a sértettek nyereményjátékon nyertek vagy valamilyen nyilvántartás alapján jogosultak 9, 18 vagy éppen 48 ezer forint értékű gyógyászati segédeszköznek nevezett ágyneműszettre, amit kedvezményes áron megvásárolhatnak tőle.

Sokakat sikerült átvernie: összesen 15 kárvallottja van az ügynek.

Egy 92 éves asszony azonban nem sétált bele a csapdába; ő a rendőrséget értesítette, miután gyanút fogott, hogy valami nem stimmel.

A 15 sértettől 70 és 633 ezer forint közötti összegeket csalt ki a bűnöző, sőt az egyik áldozat lakásából készpénzt lopott.

Az ügyészség a vádiratában börtönbüntetés és pénzbüntetés kiszabására, vagyonelkobzásra, illetve a közügyek gyakorlásától való eltiltásra tett indítványt. Az ügyben a Szolnoki Járásbíróság majd döntést fog hozni.

(ugyeszseg.hu)

(Képünk illusztráció)

Valódi Hírek