Vége a napsütésnek: Lecsapnak Magyarországra a záporok, zivatarok, érkezik a lehűlés (+videó)

Betörnek a mediterrán ciklonok.

Szombat este dél, délnyugat felől növekszik, megvastagszik a felhőtakaró, de az ország északkeleti harmadában hajnalban még kevesebb, vékonyabb lesz a felhőzet.

Az éjszaka első felében helyenként lehetnek záporok, zivatarok, majd hazánk nyugati, délnyugati felében egyre nagyobb területen újra elered az eső. A keleti, északkeleti szelet néhol élénk lökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 7 és 12 fok között alakul, ennél alacsonyabb értékeket északkeleten mérhetünk – írta előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Vasárnap napközben többnyire erősen felhős, borult égkép várható, ugyanakkor északkeleten délelőtt még vékonyabb lesz a felhőtakaró. Dél, délnyugat felől ismét kiterjedt csapadékzóna halad fölöttünk, a nagy mennyiség esélye kelet felé csökken.

A Dél-Dunántúlon beágyazott zivatarok is fokozódhatnak. A keleti, délkeleti légmozgás megélénkül, néhol megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 23 fok között alakul, az Észak-Dunántúlon lesz a leghidegebb, Szabolcsban pedig a legmelegebb.

Szombatra hét megyére adott ki figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat:

Videó:

(met.hu nyomán)

Valódi Hírek