Havas Henrik megszólalt a Gálvölgyivel történtek után: Ezt üzente a színművészért aggódóknak

Van véleménye az esetről.

Gálvölgyi Jánost szállította szerda délelőtt kórházba a családja, miután a mentők hosszú idő elteltével sem érkeztek ki a súlyos légzési problémákkal küzdő színművészhez. A Gálvölgyi család azóta kiadott egy közleményt, amelyben azt írták, hogy a művész állapota nagyon súlyos, viszont jelenleg stabil.

A mentők súlyos hibája miatt eddig sokan felháborodtak. Megszólalt az ügyben Rózsa György műsorvezető is, aki régi barátja Gálvölgyinek. A történtekre reagált a neves egészségügyi szakember, Dr. Kunetz Zsombor is.

Az esetet csütörtökön kommentálta az Országos Mentőszolgálat szóvívője, Győrfi Pál. Kijelentette: ha a mentők hibáztak, akkor lesz felelősségrevonás.

Legutóbb pedig Havas Henrik szólalt meg, aki szintén régi ismerőse Gálvölgyinek. Facebook-posztjában azt írta, hogy optimista, mert Gálvölgyi már volt hasonló helyzetben, és hamar talpra állt.

Hozzátette: most senki ne foglalkozzon Pintérrel vagy a Fidesz egészségpolitikájával, ugyanis szerinte egy diszpécser döntött helytelenül, amikor nem küldött mentőkocsit.

Havas úgy gondolja, hogy a rendszerben van a hiba, és majd levonják a következtetéseket.

Havas Henrik posztját változtatások nélkül is közé tesszük:

„GÁLVÖLGYI JÁNOS AZ INTENZÍVEN – MELLBEVÁGÓ HÍR AZ INTERNETEN

Tegnap, valamikor délután olvastam Gálvölgyi Eszter kérését a Facebookon, hogy ha lehet se őt, se a család többi tagját ne keresse telefonon senki. Mindenesetre köszöni az aggódást, az érdeklődést. Miután mi családilag eléggé szoros kapcsolatban vagyunk Gálvölgyiékkel, azon kívül, hogy reménykedünk, mást nem nagyon tehetünk, várjuk a lehető legjobb híreket.

Én egyébként optimista vagyok, mert János már volt hasonló helyzetben és nagyon gyorsan talpra állt.

Ami a mentőket illeti, akik egy órás várakozás után sem mentek Jánosért, én nagyon azt ajánlom, hogy most senki ne foglalkozzon se Pintér Sándorral, az egészségügyért felelős rendőrrel, se a Fidesz egészségpolitikájával, mert most nem erről van szó!

Egy ember, egy diszpécser döntött, utólag kiderült, hogy helytelenül. Biztos vagyok benne, hogy levonják a tanulságokat, mert a rendszerben hiba van.

Végül egy személyes megjegyzés: nekem rengeteg sportbalesetem volt, kézilabda, futball, mountain bike bicikli, motor. Rohadt sokszor voltam gipszelve, de igazából nem is a fájdalom zavart, hanem az, hogy naponta tízszer, tizenötször el kellett mondanom, hogy mi történt velem.

Úgyhogy nyugalom, hagyjuk békén a Gálvölgyi családot, várjuk a jó híreket!”

(Havas Henrik/Facebook)

Valódi Hírek