Betelt a pohár: A DK az Országos Mentőszolgálat vezetőjének menesztését követeli

Egyre többször várnak hiába az esetkocsira az emberek.

Meneszteni kell a Magyar Országos Mentőszolgálat vezetőjét, és szakmai alapon kell újraszervezni az OMSZ-t– hangsúlyozta Komáromi Zoltán pénteki online sajtótájékoztatóján.

Az egészségügyi árnyékminiszter rámutatott az elmúlt hetek megdöbbentő eseteire: két hete a főváros közelében 1 órát kellett várni a mentőre, a beteg pedig elvérzett, mielőtt a kórházba értek volna vele.

Ugyancsak két hete, Budaörsön, a mentőállomástól egy kilométerre sem egy sztrókot kapott beteghez nem indítottak esetkocsit, holott két mentőautó is a garázsban állt.

Ezek az esetek mind arra világítanak rá, hogy az Orbán-kormány az egészségüggyel együtt a mentőszolgálatot is tönkretette. Lassan minden családnak lesz egy borzalmas története arról, hogy

hiába várták a mentőket

– összegezte a helyzetet Komáromi Zoltán, hozzátéve, hogy ez többek között az OMSZ vezetőjének tapasztalatlanságával magyarázható.

Csató Gábor azonban szó nélkül végrehajtja a kormány szakmaiatlan és veszélyes intézkedéseit. Ezért az

azonnali menesztését követeli

a Demokratikus Koalíció.

Komáromi kifejtette, hogy a mentőszolgálatot pártkatonák nélkül, szakmai alapon kell újraszervezni, működtetni. Ezek nélkül senki sem tudhatja biztosan, hogy baj esetén jönni fog-e a mentő, vagy sem – hangsúlyozta a politikus.

A kormány kimondhatatlanul súlyos károkat okozott az országnak. A Fidesz az áremelkedésekkel, inflációval a megélhetést lehetetleníti el, és közben az állami szolgáltatásokat, például az egészségügyet is leépíti

– zárta a sajtótájékoztatóját az egészségügyi árnyékminiszter.

(Demokratikus Koalíció/Facebook)

Valódi Hírek