Alig tette be a lábát az ajtón Lázár János, máris meglett az eredménye a felbukkanásának

Rájuk mosolygott a szerencse.

Jól indult a hónapjuk a MÁV-csoport frissen kinevezett vezetőinek, ugyanis gyorsan döntöttek a fizetésemelésükről, amelynek nyomán kétszer, sőt sok esetben két és félszer annyit vihetnek haza, mint elődeik – írta a 24.hu szerdán.

A dokumentumokból kiderült, hogy a MÁV-csoport kiadásait éves szinten százmilliós nagyságrendben növelik majd a Lázár János által koordinált személycserék.

A váltás során több NER-közeli bankár, szervezeti vezető, politikailag fontos személy került a vezetői székekbe, sőt egy új, 5 tagból álló testületet is létrehoztak Dányi Gábor Zoltán, korábbi európai uniós fejlesztések koordinációjáért felelős helyettes államtitkár vezetésével.

Ő 1,62 millió forintos megbízási szerződést írt alá a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. igazgatósági elnöki tisztségének betöltéséértg. A többiek sem panaszkodhatnak, Lázár volt miniszterelnökségi stratégiai államtitkára, Sonkodi Balázs például 1,16 milliót tehet zsebre.

Lázár a személycseréket úgy indokolta, hogy „az igazgatóságokban és a felügyelőbizottságokban a politika helyett az új piaci tudásnak adott elsőbbséget”, így az új vezetők gyakorlatias tudással rendelkeznek nemcsak az államigazgatás, hanem a nemzetközi cégek irányítása terén is.

A dokumentumok szerint az igazgatósági elnökök 1 millió 624 ezer forintot – a korábbi 730 ezres fizetéshez képest –, a igazgatósági tagok a felügyelőbizottság elnökeivel 1 millió 160 ezret, míg a felügyelőbizottsági tagok 696 ezer forintot kapnak.

Valódi Hírek