Rónai Sándor: „A német kancellár pontosan érti, hogy Orbán át akarja verni az EU-t”

Putyinnak is üzent Scholz.

„Olaf Scholz pontosan érti, hogy Orbán át akarja verni az Európai Uniót. Bízzatok az Európai Unióban, bízzatok a német szociáldemokratákban. Bízzatok a Demokratikus Koalícióban!”

– írta kedden Rónai Sándor, a Demokratikus Koalíció EP-képviselője a Facebookon, miután találkozott a német kancellárral kedden az Európai Parlamentben az Európa Nap (május 9.) alkalmából tartott ünnepségen.

Scholz egyébként a jeles nap alkalmából tartott beszédében azt hangsúlyozta, hogy

„Európa a mi jövőnk, és Európa jövője a mi kezünkben van. Geopolitikai EU-ra, egy kiterjesztett és megreformált EU-ra, és nem utolsósorban egy jövőorientált EU-ra van szükségünk.”

A német szövetségi kancellár később Twitter-üzenetben kiemelte, hogy az uniónak bővülnie kell. Szerinte a Nyugat-Balkán országainak, Ukrajnának, Moldovának és perspektivikusan Grúziának világossá kell tenni, hogy „ti hozzánk tartoztok”.

Az EurópaNap üzenete az, hogy a jövő, a mi jövőnk. A múlt nem győzi le a jövőt. Moszkvában ma Putyin felvonultatja katonáit és tankjait. Ne hagyjuk, hogy az ilyen külső hatalmi megnyilvánulások megfélemlítsenek minket!”

– fogalmazott Scholz.

Valódi Hírek