Megtörten vallott Herczeg Zoltán: A divattervező megrázó részleteket árult el letartóztatásáról (+videó)

Szerinte nem véletlen, hogy pont őt kapták el.

Október 21-én tartóztatták le Herczeg Zoltánt, közismert médiaszereplőt, divattervezőt egy másik férfivel együtt kábítószer-kereskedelem vádjával. Az 50 éves divattervezőt fél év után engedték ki az előzetes börtönbüntetésből.

Herczeg most nyomkövetővel a lábán, házi őrizet alatt adott terjedelmes interjút az RTL Fókusz című műsorának. A csatorna megszólaltatta Dr. Keviczki Istvánt is, Herczeg Zoltán egyik ügyvédjét, aki a letartóztatást követően egy hónappal kapcsolódott be a büntetőügybe. Az ügy jelenleg még a nyomozati szakasznál tart, ezért még nem emeltek vádat a Herczeg ellen.

Az interjú elején Herczeg Zoltán leszögezte:

soha nem volt bűnöző és kábítószerrel sem kereskedett.

„Nem vagyok kábítószerkereskedő, nem vagyok bűnöző, nem voltam és soha nem is leszek. De nem véletlen, hogy egyszer van nálam egy ilyen csomag, és akkor jön az igazoltatás”

– mondta.

Mint elmondta, október 21-én civil ruhás rendőrök igazoltatták, amikor már sejtette, hogy ez nem egy szokványos közúti igazoltatás. Elmondta, 100 gramm fű volt nála, és ugyan bizonyítani nem tudja, de szerinte ez egy előre felépített ügy volt. Hangsúlyozta,

nem gondolja, hogy véletlen, hogy pont akkor, pont őt kapták el.

Arról is beszélt, hogy szerinte ha nem politizált volna, akkor 72 órán belül kiengedték volna. Herczeg úgy látja, csőbe húzták, amiért politizált.

„Nem tudom, hogy fogalmazzak de van egy ilyen érzésem, hogy ha nem politizálok vagy nem lépek a hatalom tyúkszemére, akkor velem ez a dolog nem történik. Attól függetlenül füvezni bűncselekmény, hibáztam”

– mondta, elismerve, hogy elkövetett bűncselekményt.

Keviczki István, Herczeg Zoltán ügyvédje is közölte:

„Én azt gondolom, hogy ez nem egy olyan bonyolult ügy, Zoltán elismerte azt, amit el kellett, annál többet nem, nyilván

a nyomozóhatóság többet sejtett az ügy mögött, mint ami lett belőle”.

Az ügyvéd hozzátette: az elfogás napján házkutatást is tartottak Herczeg lakásán, ahol találtak nála „kis mennyiségű” kábítószert.

„Felkutatták az egész lakást, és ehhez képest nem találtak semmi más olyasmit, ami a klasszikus értelemben vett kereskedelemre utalna”

– mondta, hozzátéve, a rendőrök nem találtak sem precíziós mérleget, sem nejlon tasakokat Herczeg lakásán.

„Nem lehet véletlen, hogy az egész média, az egész ország arról ír fél éven keresztül, hogy 16 gramm gyanús por van, és sehol nincs leírva, hogy ez a fémdobozzal együtt 16 gramm, és fém doboz nélkül az 1 gramm és annak a hatóanyagtartalma + 0,0000… gyakorlatilag porcukrot találtak nálam fémdobozban”

– mondta Herczeg, aki arról is beszámolt, hogy a börtönben látott igazi drogkereskedőket, akiknél a mennyiség úgy kezdődik, hogy 200 kilogramm, meg 1 tonna.

A divattervező hangsúlyozta, szerinte ha nem lett volna ennyire a figyelem középpontjában, akkor nem lett volna ekkora botrány sem az ügyéből.

Herczeg elmondása szerint csak a börtönben jött rá arra, hogy tévesen érezte úgy hat évig, hogy nem szabad, mert az igazi bezártság valójában teljesen más, mint eddig hitte.

„Nem tudtam, milyen jó dolgom van itt kint, a szabadság egész más színezetet kapott a rácsok mögött.

Nem is értem, miért nem éreztem magam szabadnak itt kint, mikor kimehettem az ajtón, volt kilincs az ajtómon, kimehettem, dolgozhattam, tervezhettem, alkothattam”

– vallotta meg Herczeg.

Mint írták, a nyomozati anyagokból kiderült, hogy Herczeg Zoltánt már 2022 áprilisától kezdve megfigyelték. Követték, lehallgatták a telefonját, valamint üzeneteihez is hozzáfértek. A hatóság az üzenetváltásokból következtetett arra, hogy volt rá példa, amikor Herczeg másoknak adott át kábítószert. Védekezésükben tisztázni akarják, hogy az, hogy valakit kávézni hívott, az valóban kávézást jelentett.

Videó:

 

Valódi Hírek