Csütörtökön lecsap a vihar: Rekordmennyiségű eső hullhat a szakértő szerint

Esernyő legyen kéznél!

A hétvégi záporok és zivatarok után csendesen indult a hétfő reggel, az ország jelentős részén napsütésre kell számítani, sőt a szép időjárás kitart szerdáig, csütörtöktől viszont megint előkaphatjuk az esernyőket – derült ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Hétfőn egész nap derült lesz az égbolt,

a legmagasabb hőmérséklet 15 és 20 fok között alakulhat,

éjszakára azonban 4 és 9 fok közé ereszkedik a hőmérő higanyszála.

Kedden és szerdán is hasonló lesz az időjárás, a hegyekben erősebb széllökések fordulhatnak elő, csapadékra továbbra sem kell számítani, nyugodtan elindulhatunk esőkabát nélkül.

Forrás: met.hu

Csütörtökön azonban változik a helyzet, délnyugat felől megnövekszik a felhőzet, a keleti szél is erősödik, de a nappali hőmérséklet még mindig 16 és 21 fok között alakulhat.

A déli és nyugati területeken záporokra kell számítani.

Forrás: met.hu

Pénteken az ország jelentős részén felhős lesz az égbolt, napsütésre csak az északkeleti és déli tájakon számíthatunk. A maximum hőmérséklet 13 és 18 fok között alakulhat,

a minimum 6 és 13 fok között fog ingadozni.

Több helyen várható zápor, sőt keleti, délkeleti, élénk szél is.

Ezekben a napokban egy sekély ciklon halad át az ország területén.Molnár László meteorológus, a kiderül.hu munkatársa úgy nyilatkozott a 24.hu-nak, hogy:

„ez a legcsapadékosabb időjárási szituáció,

ami az év ezen részében csak kialakulhat a térségünkben.”

A ciklon a Földközi-tenger medencéjéből érkezik, párás levegőt hoz magával és két hullámban fog lecsapni a Kárpát-medencére. A szakértő szerint egy, de

akár kéthavi csapadékmennyiség is lehullhat ebben az időszakban.

(Képünk illusztráció)

Valódi Hírek