Tovább hízik a Schadl–Völner-botrány: Súlyos jövő vár a végrehajtói maffia fejére

Csütörtökön döntenek.

Várhatóan tíz érintett ügyében dönt csütörtökön a bíróság a huszonkét vádlottat felsorakoztató büntetőügyben. A 24.hu információi szerint amennyiben elítélik őket, az komoly akadályokat gördíthet a végrehajtói kar elnökének védekezése elé is. Schadl Györgyöt és Völner Pált nem idézték be a csütörtöki tárgyalásra, ezzel a lehetőséggel pedig mindkét vádlott élt, így távol maradtak.

A tíz vádlott az előkészítő ülés során beismerte bűnösségét.

A beismerő vallomást tett végrehajtókat hivatali vesztegetéssel vádolják, az ügyészség indítványa alapján négyen 3 év, ketten 5 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést kaphatnak, továbbá ötmillió forint pénzbüntetést, valamint öt évre eltiltanák őket a jogi végzettséghez kötött foglalkozástól – írták.

Amennyiben a bíróság elfogadja a beismerésüket, úgy az azt jelentené, hogy az ügyészi indítványnál súlyosabb ítéletet nem kaphatnak a vádlottak, kevesebbet azonban igen.

Közölték,

Völner Pálra 8, Schadl Györgyre pedig 10 év börtönt kért az ügyészség.

Völnerre 25, utóbbira 200 millió forint pénzbüntetés kiszabását indítványozták, valamint mindkettőjüknél tíz év közügyektől eltiltást, a jogi végzettséghez kötött foglalkozástól végleges hatályú eltiltást kértek, továbbá vagyonelkobzást javasoltak a jogtalan gazdagodásuk erejéig.

A vádhatóság szerint Schadl több mint 924 millió forint illegális jövedelemre tett szert a segédletével kinevezett végrehajtóktól.

Kapcsolódó:

Rendkívüli: Lemondott Schadl György

 

Valódi Hírek