A KDNP nevű törpepárt elárulta, miért lesz nagyon jó a postabezárás a magyaroknak

Oda vannak az ötletért.

Hollik István szerint „tipikus gyurcsányi módszer”, hogy az ellenzék a 2010 előtti postabezárásokat a mostani helyzethez hasonlítja, ugyanis ő úgy látja, hogy a kormány intézkedése nem érinti majd a szolgáltatás színvonalát és elérhetőségét – mondta mindezt a parlament csütörtöki plenáris ülésén.

Nem csak a KDNP méltatta Orbánék döntését, Barcza Attila, a Fidesz képviselője szerint a lakosság digitális érettségét fogja növelni a posták bezárása, valamint így legalább lesz indok a csomagautomatákra vonatkozó rendeleti szabályok megalkotására, hogy a szerkezetek egységesek legyenek.

A Demokratikus Koalíció vezérszónoka, Gréczy Zsolt hangsúlyozta, hogy amikor a Gyurcsány-kormány bezáratott néhány kispostát, a Fidesz rögtön a vidék tönkretételét hangoztatta, sőt tüntetésekkel is fenyegetőzött.

Jelenleg ennek a sokszorosát követik el Orbánék, a döntéssel pedig a kisebb települések egyik fő találkozási helyét teszik semmivé, ráadásul az újságvásárlás lehetőségének megszűnésével komoly hírforrásokat vágnak el a vidéki emberektől – hangsúlyozta Gréczy.

Hozzátette, hogy a bezárások után

1,6 hivatal jut majd 10 ezer lakosra,

ez pedig jóval kevesebb az Unió 2,91-es átlagánál.

A DK-frakció jelezte, hogy nem fogadja el a javaslatot.

Az MSZP is jelezte nemtetszését, Gurmai Zita, a párt vezérszónoka kiemelte, hogy a Magyar Postától az utóbbi időben rengeteg embert bocsátottak el. Kitért arra is, hogy

fejleszteni kellene a posta automatáit,

ugyanis a számuk nagyon kevés, miközben a nagyobb cégek sorra telepítik a kijelölt átvevőpontokat.

A Jobbik véleménye az, hogy

éppen bővítésre lenne szükség,

nem pedig bezárásokra. Z. Kárpát Dániel szerint a digitális fejlesztésre nem lehet hivatkozni, sőt a posta funkcióit ki lehetne egészíteni alapszintű banki, vagy egyéb szolgáltatásokkal.

(24.hu nyomán)

Valódi Hírek