Elvittek egy tüntetőt a rendőrök, azóta semmit nem lehet róla tudni

Összefoglalónk a státusztörvény elleni tüntetésről.

Óriási tüntetés kerekedett az Egységes Diákfront által szervezett demonstrációból. A tüntetők a kormányzat pedagógusok elleni bosszútörvénye miatt tiltakoztak, valamint követelték az oktatás reformját.

A hivatalosan meghirdetett részt követően a tömeg a Karmelita kolostor irányába indult el, ahol több mint száz rohamrendőr várta őket készenlétben. Este hat óra után több rendőrkisbusz és rendőrautó jelent meg a budai várban a Karmelita környékén, amelyekben legalább száz rohamsisakkal felszerelt rendőr érkezett a helyszínre.

A tüntetésen meghirdették a hétigenes népszavazást.

A rendőrség figyelmeztette a tömeget, hogy kényszerítő eszközt fognak alkalmazni. Ezt követően a demonstrálók egy idő után leültek, hátrébb vonultak a rendőrsorfaltól.

Az egyik tüntető diák átugrott a kordonon, amit ezt követően áttört a tömeg. Az ATV tudósítója szerint a rendőrök rabosíthatták az állványon felkapaszkodó fiatalt. A rendőrök a tüntetők útjába álltak, heves dulakodás alakultak ki.

A rendőrök a tüntetőkkel szemben gumibotokat és könnygázt is bevetettek, több fiatal megsérült, a diákok gázmaszkokkal védekeztek. A rendőrség sorra igazoltatta a résztvevőket, majd közölték: akik maszkot viseltek, jelentős pénzbüntetésre számíthatnak.

A Mérce

legalább 1 olyan tüntetőről tud, akit elvittek a rendőrök,

róla azóta semmilyen információt nem közöltek.

Kapcsolódó:

Méretes tömeg vonul a fővárosban, zúg a “Pintér, takarodj!”

A tüntetők bejelentették: Nincs vége, a java még csak most jön (+videó)

FRISS: Kivezényelték a rohamrendőröket Orbánék a tüntető fiatalok ellen

https://nyugatifeny.hu/2023/05/03/elszabadult-a-pokol-a-karmelitanal-lebontottak-a-kordonok-egy-reszet-a-fiatalok

Valódi Hírek