Betelt a pohár: Tömegével mondtak fel, most lett elegük a pedagógusoknak

Nem tűrnek tovább egy budaörsi intézményben.

Hat tanár mondott fel egy budaörsi alapítványi iskolában, ők május 11-én dolgoznak utoljára. Ez többek között azért nagyon problémás, mert az iskolában összesen tíz főállású pedagógus tanított, diákból pedig legalább 60 van.

Mivel egy alapítványi iskoláról van szó, ezért

a gyerekeknek tandíjat kell fizetniük,

amelynek összege legalább 150 ezer forint. A fenntartó alapítvány három tagintézményt működtet.

Az egyik szülő azt mondta az RTL Híradójának, hogy ez az egész így „gyermekmegőrzés fizetett iskola keretében.

Mások elárulták, hogy az elmúlt években többször cserélődött az iskolában a tanári kar. Megjegyezték: ez nagyon nem tesz jót a gyerekeknek.

De mi/ki lehet a probléma forrása?

A tanároknál most az verte ki a biztosítékot, hogy a fenntartó (az alapítvány) menesztette a tagintézmény szeretett igazgatóját. Döntésüket azzal indokolták, hogy a tagintézmény vezetője „iskolaellenes magatartást” tanúsított.

„Látszólag szakmailag semmi indoka nem volt annak, hogy ez megtörténjen. Az intézményvezető asszony az én munkavégzésem minőségét hozta fel indoknak, amit én abszolút nem tudok elfogadni indoknak”

nyilatkozta az egykori tagintézmény-vezető.

Na, és ki a Mátrix Suli Általános Iskolát fenntartó alapítvány erőszakosnak ítélt vezetője?

A telex.hu szerint az a Sipos Etelka, aki a VölnerSchadl ügy tizenharmad rendű vádlotja. A hírportál szerint sok szülőnek fogalma sem volt arról, hogy milyen helyre írattak be a gyermekeiket: elmondásuk szerint Etelka vasmarokkal irányítja a tagintézményeket, rajta kívül senkinek nincs joga megszólalni.

A tanárokat lelkileg kikészíti a viselkedése. Van aki elmegy, van aki tűr. De a gyerekek mindenképp rosszul járnak, ugyanis

a pénzükért nem kapnak rendes oktatást.

Sokak szerint a megoldás az lenne, ha Etelkát végre menesztenék az alapítvány éléről.

Valódi Hírek