Zelenszkij kőkeményen kiosztotta Orbánékat: Elege van a kétszínűségből

Szerinte Magyarországnak végre el kell dönteni, kinek az oldalán áll.

Szombat este Volodimir Zelenszkij interjút adott dán, svéd, finn és norvég újságíróknak, amelyben kritikát fogalmazott meg a magyar kormánnyal szemben. Az ukrán elnök szerint Magyarországnak el kell döntenie, kinek az oldalán áll.

Zelenszkij kijelentette, hogy a magyar kormány nem támogatja Ukrajna NATO-csatlakozását.

„Hogyan lehet megoldani ezt a vitát Budapesttel? Ez csak azon múlik, hogy Budapest mit akar. Nekem azonban úgy tűnik, hogy a magyar politikai elit össze van zavarodva. Nagyon fura ez a szituáció. Elképzelhető az, hogy a NATO egyik tagországa Oroszországot segíti, és a NATO ellen lép fel?”

– mondta Zelenszkij.

Zelenszkij szerint a NATO egy olyan szövetség, amelynek cselekedeteken és a bizalmon alapul, a tagállamoknak azonos nézetekkel kell rendelkezniük a biztonságról és az értékekről. Hangsúlyozta, nem lehet azt mondani, hogy Oroszország a szövetséges, ha az összes többi szövetséges ország ellenségnek tekinti azt. Az ukrán elnök úgy véli,

Magyarország jogilag a szövetség tagja, de a gyakorlatban az ellen dolgozik.

Egyébként nemcsak Orbánék, hanem Németország, az Egyesült Államok és Robert Fico volt szlovák kormányfő is szkeptikusan áll Ukrajna NATO-csatlakozásához.

(Index nyomán)

Valódi Hírek