Megrázó tragédia: 52 perc után érkeztek ki a mentők, de már késő volt

A mentőautóban vérzett el a beteg.

A mentőautóban halt meg egy nő, akihez csaknem 1 óra után ért ki a mentőautó, pedig súlyosan vérzett – írta az rtl.hu. Tájékoztatásuk szerint a mentőket háromszor hívta az ügyeletes, aki próbálta életben tartani a nőt.

A család a történtek után beperelte az Országos Mentőszolgálatot, akik szerint viszont az ügyeletes orvost terheli a felelősség.

Draxler Kata a riportban felidézte, hogy édesanyja egy tavaly novemberi napon erősen vérezni kezdett, ezért kihívta hozzá az ügyeletes orvost. Az orvos stabilizálta a beteg állapotát, majd mentőt hívott a nőhöz. Amikor a mentőszolgálat munkatársai fél óra elteltével sem érkeztek ki, újra felhívták őket, majd ezek után többször is próbálkoztak kapcsolatba lépni a mentőkkel, sikertelenül.

A nő a kórház felé tartó mentőautóban vesztette életét.

„Az első hívástól számítva több, mint egy órát kellett várni, ami édesanyámnak az életébe került”

– mondta Draxler Kata.

Az OMSZ közlése szerint az első hívás után 52 perc elteltével érkeztek a helyszínre. Az OMSZ az írta: ők nem hibáztak, nem tudtak a nő állapotáról, ezért „észszerű várakozással” vártak a felszabaduló mentőre.

A portál kérdéseire a jelenleg is zajló peres eljárásra hivatkozva az Országos Mentőszolgálat nem válaszolt.

Beszámoltunk róla, hogy a héten szintén történt egy hasonlóan tragikus eset, amikor a mentők 40 perc után értek ki egy stroke-ot kapott férfihez.

Videó:

(Címlapkép: illusztráció)

Valódi Hírek