Megjött a válasz Orbán cinikus fotójára: „Gúnyt űzött Ferenc pápából”

Kemény üzenet.

Pénteken megosztott egy családi fotót Orbán Viktor, amelyen a pápa is rajta volt. Ezzel önmagában még semmi gond sincsen, de a képhez a szivárványcsaládok jelmondatát írták, azaz „a család az család”. Vélhetően gúnyos célzattal.

A miniszterelnök provokatív kiírására reagált az ország legismertebb szivárványcsaládjának tagja, Pál Márton. A Facebook-bejegyzést változtatás nélkül közöljük.

„Tegnap vacsoráztunk a családdal, amikor egy ismerősöm átküldött egy posztot. A képen Orbán Viktor is családjának egy része volt látható Ferenc pápával és alatta nagy betűkkel, hogy a család az család. Akár még örülhettem volna is neki, hogy Orbán Viktor szerint is fontos, hogy ne legyen különbség család és család között. Azonban ez sajnos nem több, mint cinizmus.

Hogy mit érzek? Először is haragszom magamra, hogy ez ennyire rosszul esik. Haragszom magamra, mert a péntek estémet, ami már nagyon vártam sikerült elrontani. Haragszom Orbán Viktorra, mert gúnyt űzött az olyan családokból, mint mi vagyunk.

Gúnyt űzött a gyerekeinkből, akiknek mi jelentjük a családot és a biztonságot. Gúnyt űzőtt azokból az emberekből,cégekből, nagykövetségekből, akik az elmúlt években kiálltak mellettünk és megmutatták, hogy a család az család.

Gúnyt űzött Ferenc pápából,

aki azt remélem soha nem járulna hozzá egy olyan fotó elkészítéséhez, aminek célja, hogy magyar családok ellen hangoljanak. A legkellemetlenebb pedig az, hogy mi soha nem vontunk kétségbe az olyan családokat, mint ami a képen látható.

Annyit kérünk csupán, hogy a mi gyerekeiknek is azonos jogai és lehetőségei legyenek. Nem többet és nem kevesebbet. A célunk az, hogy megmutassuk, hogy a családok sokszínűek, amitől szerintünk a családok fogalma erősödne és nem gyengülne.

A legvégén pedig egy igazán személyes üzenet, amit remélem olvasni fog az, akinek szól. Volt egy időszak, amikor barátomnak tekintettelek. Voltak dolgok, amikben akkor sem értettünk egyet, de tiszteltük egymást. 2 éve amikor egy nagyon kemény cikk jelent meg rólunk, írtál nekem, hogy nagyon sajnálod. Jelezted, hogy nem mindennel értesz egyet, amit csinálunk, de senkiről sem szabad így írni. Ezt azóta is köszönöm!

Hiszem, hogy valahol mélyen érzed, hogy ez így nincsen rendben. Azt gondolom neked sem esik jól, amikor támadják a családod vagy gúnyt űznek belőle. Remélem jól vagytok! A család az család.”

(Pál Márton/Facebook)

Valódi Hírek