Dagad a botrány: Belerongyoltak Novák Katalinba, amiért elnöki kegyelmet adott egy terroristának

Válaszokat követelnek Nováktól.

Mint ismert Novák Katalin köztársasági elnök a Ferenc pápa látogatása előtti napon kegyelmet adott a Hunnia-per vádlottjainak, köztük Budaházy Györgynek is.

Az eset óriási viharokat keltett, a DK jelezte, Orbán Viktor olyan közveszélyes, szélsőjobboldali terroristákat szabadított Magyarországra, akik rálőttek, és Molotov-koktélokat dobtak baloldali politikusok házaira, szórakozóhelyekre, sőt embereket vertek össze a nyílt utcán.

Nem ment el szó nélkül az ügy mellett Molnár Áron „NoÁr” színész-aktivista sem, aki rendkívül erős kritikákkal illette Novák Katalint döntése miatt. Molnár videójában hangsúlyozta: Novák Katalin olyan embereknek adott kegyelmet, akiket terrorcselekmény elkövetésében találtak bűnösnek. Hozzátette: egy normális rendszerben ez életfogytiglani börtönnel jár, nem pedig kegyelemmel.

Az MSZP közleményt adott ki az üggyel kapcsolatban, és arra kérik Novák Katalint, hogy

haladéktalanul tisztázza az alábbiakat:

  • „Miért, kinek a nyomására adott kegyelmet Budaházy Györgynek és több társának?
  • Milyen biztosítékot kapott arra, hogy Budaházy György és társai nem folytatják ott, ahol abbahagyták és nem követnek el újabb terrorcselekményeket?
  • Miből gondolja, hogy azután, hogy megkegyelmezett egy terroristának, aki baloldali politikusokkal és rendőrökkel szemben erőszakos és terrorcselekményeket követett el képes lesz kifejezni a nemzet egységét és biztosítani a magyar állam demokratikus működését?”

Emlékeztettek: Budaházyék tevékenysége kisértékű rongálásokkal kezdődött, a végén viszont már bombákkal dolgoztak, robbantásos merényletet terveztek. A bíró szerint a kezdeti Molotov-koktélos támadások még nem minősültek terrorcselekménynek, de például amikor rálőttek az egykori oktatási miniszter, Hiller István házára, az már terrorcselekmény volt.

Felidézték, hogy egyes információk szerint Lapid Lajos volt budapesti-rendőrfőkapitány helyettes közel egy hónapig autózott pokolgéppel az autójában, amely csak a szerencsének köszönhető, hogy nem robbant fel.

„Ön ennek az embernek 2023. 04. 27-én kegyelmet adott.

Ön kegyelmet adott egy terroristának.

Történik mindez úgy, hogy a Kormány oktatáspolitikája ellen jogszerűen tüntető diákokat a rendőrség gázsprayvel fújja és úgy, hogy ellenzéki politikusokkal szemben puszta Facebook-posztok miatt büntetőeljárást indítanak”

– hangsúlyozták.

A párt felhívta a köztársasági elnök figyelmét arra, hogy hivatalának a magyar nemzet egységét kell kifejeznie. Ezzel a döntéssel azonban elnézi, sőt kifejezetten megbocsátja a baloldali képviselőkkel szembeni terrorizmust, ezzel egyfajta

engedélyt adva a velük szembeni erőszakra.

„Az államszervezet demokratikus működését pedig nem biztosítja, ha egy terrorista elnöki engedélyben részesül”

– áll a Kunhalmi Ágnes és Komjáthi Imre által írt közleményben.

Valódi Hírek