Robbanóanyaggal megpakolt drónt küldtek Putyinra, végveszélyben volt az elnök

Végül megúszta.

Az ukrán titkosszolgálat vasárnap kamikazedrónnal akart merényletet elkövetni Vlagyimir Putyin ellen – írta a bild.de német hírportál, akik szerint az ügyről hallgat a hatóság.

A jelentés szerint egy UJ-22-es, középkategóriás, 800 kilométer hatótávolságú drónról volt szó, amelynek útja egy Moszkvához közeli ipari parkba vezetett.

Jurij Romanenko ukrán aktivista, – aki kapcsolatban áll a kijevi hírszerzéssel – egy levélben írt a merénylet-kísérletről:

„A múlt héten a hírszerző tisztjeink információkat kaptak Putyin útjáról a rudnevói ipari parkba. Ennek megfelelően kamikazedrónunk felszállt, amely az Orosz Föderáció légvédelmén átrepülve az ipari parktól nem messze zuhant le”

– írta a levélben.

A drón lezuhanásáról több orosz, magántulajdonban lévő médium is beszámolt: az eset Woroskogo falu közelében történt, körülbelül 20 kilométerre az ipari parktól.

A felvételek szerint a drón 17 kilogramm robbanóanyagot szállított, az M112-es típusú robbanótölteteket többek között az amerikai hadsereg és a kanadai fegyveres erők is használják.

Arról nincs információ, hogy az orosz elnök valóban ellátogatott-e az érintett ipari parkba, hiszen az időpont nem volt világos, és előfordult már, hogy Putyin látogatásaira biztonsági okokból a bejelentés előtti napon került sor.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője szerint az orosz elnök az irodájában dolgozik, nem tervez nagyobb nyilvános eseményen részt venni.


(BILD/Twitter)

Valódi Hírek