Nagyon ráfaragott Orbán kedvenc újságírója: 10 perccel a kirúgása előtt tudta meg, hogy megválnak tőle

Ennyi volt.

Az amerikai sajtó újabb részleteket közölt Tucker Carlson jobboldali sztárműsorvezető távozásával kapcsolatban. A Fox New hétfőn jelentette be, hogy Carlson távozik a csatornától, közleményükben közös megegyezésre hivatkoztak.

A Los Angeles Times információ szerint azonban

Carlsont kirúgta a Fox News,

az ötletet pedig a csatorna 92 éves tulajdonosa, Rupert Murdoch médiamágnás vetette fel. A lap úgy tudja, Murdoch fia, Lachlan Murdoch és a Fox News vezérigazgatója, Suzanne Scott péntek este döntötte el, hogy végleg elbocsátják Carlsont.

A Wall Street Journal mindezt kiegészítette azzal, hogy értesüléseik szerint

Carlson tíz perccel a hivatalos bejelentés előtt tudta meg, hogy kirúgták.

Carlson távozása azért is érdekes, mert a csatornán futó Tucker Carlson Tonight című műsora volt a legnézettebb politikai műsor Amerikában.

Carlson 2009 óta dolgozott a csatornánál, kirúgása pedig összefügg azzal az üggyel, amikor a Fox Newsnak 787,5 millió dollárt (azaz csaknem 270 milliárd forintot) kellett fizetnie a Dominion nevű szavazógépgyártó cégnek, amiért a csatorna azt terjesztette, hogy Joe Biden elcsalta a választást.

Az ügyben

nyilvánosságra kerültek a belső levelezések is,

amelyekből kiderült, hogy már a Fox Newsnál sem tudtak hitelt adni ezeknek az összeesküvés-elméleteknek, azonban a nézettségi mutatók okán úgy döntöttek, mégis teret adnak nekik. Most viszont pontot tettek az ügy végére.

Carlson távozása után közvetlenül jelentette be a CNN, hogy kirúgták Don Lemont, a CNN This Morning című reggeli műsor egyik házigazdáját, azt követően, hogy egy februári adásban sze*ista megjegyzéseket tett Nikki Haley republikánus elnökjelölt-aspiránsra. Lemon 17 éven keresztül dolgozott a CNN-nél, nyolc éven keresztül saját késő esti műsorát vezette.

(theguardian.com/telex.hu nyomán)

Valódi Hírek